Борците от Златица завоюваха нови медали и отличия

Слънчевият южен град Сандански бе домакин на Държавното лично първенство по класическа борба за деца на 18 март. При много добри условия в надпреварата се включиха 184 борци от 28 отбора по борба от България.

СК „Стоян Николов” Златица се представи със седем борци, разпределени в различните категории.

В категорията до 30 кг, имахме трима борци, като двама бяха дебютанти. Марио Тодоров започна с победа, но след това загуби и зае девето място. Вторият ни състезател – Ради Радев, постигна две победи с туш, но след това допусна и две загуби. В крайното класиране, Ради зае петото място.

Най-добре в тази категория се представи Лоренсо Димитров, който постигна три победи, допусна една загуба на полуфинала, класира се на трето място и спечели бронзов медал.

Евтим Стефанов се бори в категория 35 кг, започна плахо, загуби в първи кръг и отпадна от надпреварата.

В категория до 38 кг, Станислав Димитров бе абсолютно убедителен на това първенство, като постигна четири победи с туш над противниците си. С това си представяне, Стаси стана за втори път шампион на България и заслужено бе награден със златен медал.

Георги Старошалиев беше на крачка да стане шампион, но малшанс, че свърши редовното време във финалната схватка. Гошето постигна три победи с технически туш, но допусна загуба по точки на финала. Сребърният медал е заслужена награда и се видя, че може да се бори с успех с най-добрите в категория до 47 кг.

Третият ни дебютант бе Иван Стефанов. Той се бори в категория 73 кг, и все още е неопитен. Загуби в първи кръг и зае девето място.

Състезателната седмица за СК „Стоян Николов” завърши в съботния ден, 19 март, след като Кристиян Петков се състезаваше за националния ни отбор на Международен турнир в град Букурещ, Румъния.

В категория 52 кг, Крис е постигнал три победи над силни противници, заел е първото място и е награден със златен медал. Това е един много добър дебют за Крис в националния отбор на България във възрастова група за момчета.

Иван Нешков,
треньор