Борците на „Ст. Николов“ донесоха злато и бронз от състезанието в Самоков

СК „Стоян Николов“ Златица 

Borba_1

Borba_2
На 21 ноември в Самоков се проведе традиционният турнир по борба за момчета, момичета и кадетки за наградата на кметството, купа „Самоков”.

Общият брой на участниците бе 150 борци от 14 отбора по борба от България. СК „Ст. Николов” взе участие с 7 момчета и 1 кадетка.

Схватките се проведоха на 2 тепиха и бяха ръководени от съдии – републиканска и международна категория.

При момчетата в категория до 47 кг имахме 2 борци. Стефан Ралчев започна с победа, но след това допусна загуба. Неговият противник достигна финал и Стефан имаше право на репешажна схватка, но допусна загуба и отпадна от турнира. Стефан Барев също в тази категория достигна до малкия финал и след много оспорвана среща с борец от домакините успя да го победи и така завоюва бронзов медал.

В категория до 53 кг също двама борци защитаваха престижа на СК „Ст. Николов”. Стоян Барев започна с победа, но загуби във втори кръг и отпадна от надпреварата.

Другият ни борец бе Калоян Тенев, който тренира усилено, но не може да се реализира на състезанията. Той започна с 2 победи по точки, но след това допусна и 2 загуби и остана на 5 място в крайното класиране.

В категория до 66 кг Величко Иванов се бори в най-многолюдната категория от 24 борци. Величко не остави никакви шансове на противниците си, като победи и петимата си противници с туш и техническо превъзходство. Той бе най-убедителният шампион на това състезание.

В тежката категория имахме 2 борци. Теодор Александров загуби на старта и отпадна от първенството. Вторият ни представител бе Димитър Петров, който от тази година се бори във възрастова група момчета, но това въобще не го стресна. Той показа, че е най-силният борец в тежката категория и след победи с тушове, той завоюва златен медал от турнира.

При кадетките Елвира Раева направи дебюта си на този турнир. И двете й съпернички бяха по-опитни и доста по-силни физически. Логично Елвира загуби и двете срещи, като зае 5 място в крайното класиране.

Иван Нешков, треньор

Добави коментар