Болницата в Пирдоп – С нов изпълнителен директор

 

Д-р Маргарита Гетова е новият изпълнителен директор на МБАЛ – Пирдоп АД

На 11 януари се е провело заседание на Надзорния съвет на МБАЛ – Пирдоп АД, в което участие са взели 5 членове, представители на общините Пирдоп, Челопеч, Мирково, Чавдар и Антон. Свикването на събранието е било по инициатива на зам.-председателя на надзорния съвет д-р Цветана Джурова.

На заседанието надзорниците са взели решение д-р Десислава Толинова да бъде изключена от Управителния съвет на болницата и да бъде освободена от заеманата длъжност на изпълнителен директор. Главният мотив за това решение според Надзорния съвет е намалената болнична дейност на МБАЛ – Пирдоп. Според тях медицинската помощ в болницата е влошена, изгубено е доверието на пациентите, липсват лекари и персонал във всички отделения. Освен намалената болнична дейност, финансовото състояние на МБАЛ – Пирдоп също е влошено. Пред Надзорния съвет са представяни различни отчети и членовете му не са наясно за точния финансов резултат на болницата. В тях не са начислени някои задължения, които ще изникнат в бъдеще.

За изпълнителен директор на болница Надзорният съвет е избрал д-р Маргарита Гетова, която е досегашен управител на филиала на МБАЛ – Скин Системс в гр. Пирдоп. Решението тя да бъде назначена за изпълнителен директор е съобразено с желанието на кметовете на седемте общини в района. Според тях болницата е в застой, като болничната дейност е сведена до минимум. За това те са решили д-р Десислава Толинова да бъде сменена с д-р Маргарита Гетова и са препоръчали на Надзорния съвет да гласуват тази промяна. Кметовете са провели и предварителни разговори с д-р Маргарита Гетова, която се е съгласила да поеме управлението на болницата в Пирдоп.

Надзорният съвет е взел решение в Управителния съвет на болницата да останат досегашните му членове д-р Пламен Стоянов и Петър Попов. Надзорниците са поискали от д-р Маргарита Гетова до един месец да се запознае със състоянието на болницата и да представи своята визия за нейното спасяване. Отправено е и настояване пред нея при свикване на Общо събрание на акционерите да се дадат варианти за промяна на формата на управление. Надзорниците смятат, че сегашната двустепенна форма на управление е тромава и е необходимо да се премине към едностепенна форма, в която има само Управителен съвет.

Добави коментар