Безкръвни операции на перде на окото вече правят в болницата в Пирдоп

С безкръвна и безшевна операция отстраняват катаракта (перде на окото) в болницата в Пирдоп. Операцията се извършва с най-новата и съвременна методика, наречена факоемулсификация. Тя е златен стандарт в офталмологичните операции и се прилага в целия свят, коментира началникът на Очно отделение на МБАЛ Пирдоп д-р Лилия Кесикова.

Операцията на перде представлява премахване на помътнялата леща на окото, която е причина за пердето. Тя се отстранява с ултразвук. На нейно място се имплантира нова, изкуствена леща, която възвръща зрението до 100%. Операцията се прави с местна упойка /капки/, трае няколко минути, като пациентът проглежда веднага и може да си отиде вкъщи още същия ден.

Операциите в МБАЛ Пирдоп се извършват със съдействието на лекари от болница „Токуда“ – София с най-нова и съвременна апаратура. От октомври 2015 г. досега са извършени повече от 80 операции на жители на Пирдоп, като резултатите са повече от добри, коментира д-р Кесикова. Операциите се извършват по Здравна каса.

Катарактата (очно перде) е заболяване, което възниква с възрастта. Първите признаци могат да се появят още след 50-55 години. Симптомите при катаракта включват замъглено, или двойно виждане, чувствителност към светлина и отблясъци (като ярка слънчева светлина или светлина от фарове), по-ярко възприемане на цветовете, както и чести промени в предписанията за очила.

Телефон за допълнителна информация и записване:

0878 632 762

 

Добави коментар