Баба Марта бързала, мартенички вързала

Всяка година по случай Баба Марта, ученички от СОУ „С. Савов” и НУ „Т. Влайков”, облечени в народни носии и с кошнички в ръка, пълни с мартеници, носят със себе си пролетното настроение в ОбА – Пирдоп.

На 1 март, девойките от гимназията, водени от тяхната учителка Славка Цветкова посетиха общинската администрация на Пирдоп. Те бяха предвождани от гайдарка и отправиха музикален поздрав. Те подариха мартеници с пожелания за здраве и успех в работата на ОбА. Кметът Ангел Геров им пожела догодина всички да бъдат с гайда в ръце и да съхраняват българските традиции.

Малките ученици от НУ „Т. Влайков” рецитираха ведри стихове за Баба Марта, чрез които поднесоха своите пожелания за здраве и късмет. След рецитала те закичиха с мартеници кмета на общината Ангел Геров и общинските служители.

Кметът от своя страна благодари на своите гости за изненадите, пожела здраве и успехи и на свой ред им подари мартеници и лакомства.

В следобедните часове, ученици от трети клас на НУ „Тодор Влайков“ подариха мартенички и на служителите в банковите клонове в Пирдоп.

1 mart - martenichki 2

1 mart - martenichki 1

1 mart - martenichki 3

Добави коментар