Аурубис посрещна деца на служители

70 деца на служители в Аурубис България прекрачиха прага на компанията в Пирдоп в Деня на народните будители. Посещението бе част от инициативата „Гордея се с труда на моите родители”, която Аурубис провежда за поредна година.

В стройна организация, рано сутринта малките любознайковци бяха посрещнати от служителите. Анелия Димова, директор „Човешки ресурси”, поздрави децата с празника на будителите. Тя отбеляза, че през този ден ще се опитат да покажат с какво точно се занимават техните родители, когато сутрин отиват на работа, с техните професии. „Когато вие станете големи, обаче професиите ще бъдат различни. Светът, в това число и професиите на родителите ви бързо се променят. Така че – бъдете любопитни, винаги учете и се трудете, за да бъдете успешни в живота”, добави още Анелия Димова.

С развлекателен анимационен филм децата разбраха какво се произвежда в Аурубис. Янко Бонев от Инженеринговия отдел представи пред малките гости какво е да си инженер и що е проектиране. Децата разбраха, че благодарение на любопитните хора и хората, които имат идеи – инженерите, светът е постигнал своя прогрес.

Децата, които са между 7 и 14 години бяха разделени на три групи според възрастта си. Домакините бяха подготвили три интересни работни места, които последователно групите посетиха.

В отдел „Инженеринг” децата разбраха какво правят проектните инженери. Под ръководството на Цветан Велков, те сглобяваха макети и чертаха на специални проектантски програми.

След като научиха какво е 3D проект, децата успяха да се уверят и в реализацията на същите тези проекти, по време на производствена обиколка.

Специална изненада на всички беше посещението на техни любимци Павел Колев и Ицака, известни ютюбъри. След като си поговориха с известните влогъри и им зададоха купища въпроси, всички деца успяха да се снимат и да вземат автограф.