„Аурубис“ отбеляза 60-годишнината на МДК – Пирдоп и в Берлин с висши представители на германски институции

Медодобивният завод в Средногорието отбеляза 60-годишнината от създаването си и със специално събитие в Берлин. Компанията „Аурубис“ събра в германската столица висши представители на институциите, сред които депутати от Бундестага, водени от Гюнтер Крихбаум – председател на парламентарната група за връзки с Европейския съюз и Уве Шулц – председател на групата за приятелство с България и Румъния. Сред специалните гости бяха и Хелге Толксдорф от Федералното министерство на икономиката и енергетиката, представители на германското министерство на външните работи, посланика на България Елена Шекерлетова и почетния консул на страната ни в Хамбург проф. д-р Герд-Винадр Имайер.

„Изминалите 60 години са история на успех и надграждане. Отнасяме се с уважение към всички поколения, работили в завода и продължаваме напред“. каза пред гостите Тим Курт. „След 1.2 милиарда лева инвестиции за последните две десетилетия и нови 260 милиона за следващите четири години, медодобивният завод може да служи за образец – не само в България, не само в рамките на Групата „Аурубис“, но и в целия свят. Имаме служители, с които всяка компания може само да се гордее“, допълни той.

По време на събитието беше представен документалния филм за 60-годишната история на медодобивния завод. Посланик Шекерлетова получи като символичен подарък книгата на д-р Иван Иванов „Медното сърце на България. От МДК „Георги Дамянов до „Аурубис България“ и юбилейната монета от сертифицирана катодна мед.

Домакини от страна на „Аурубис“ бяха Томас Бюнгер – член на изпълнителния съвет на Групата, Тим Курт – изпълнителен директор на завода в България, Мари-Кристин вон Хан и Ивайло Георгиев – ръководители Връзки с институциите за Германия и България.

“Аурубис“ e най-голямата медодобивна група в Европа. „Аурубис България“, част от Групата, е втората по големина компания в страната, като осигурява 9% от износа и 6% от вноса на България.

Отдел „Връзки с институциите и комуникации“