Аурубис дари на МБАЛ – Пирдоп нова рентгенова апаратура

Darenie_Aurubis_MBAL_Pirdop-1

На 30 март в МБАЛ – Пирдоп АД се състоя официалното откриване на обновеното отделение по образна диагностика, което е оборудвано с нова рентгенова апаратура, дарена от „Аурубис България” АД. Официални гости на откриването бяха народният представител от ПП ГЕРБ д-р Петър Беков, директорът на РЗИ – Софийска област д-р Александър Златанов, кметовете на общините Антон, Пирдоп, Златица, Челопеч, Мирково и Чавдар – инж. Стоян Гарчев, Ангел Геров, инж. Магдалена Иванова, инж. Алекси Кесяков, Цветанка Йотина и Пенчо Геров, председателят на ОбС – Пирдоп Мария Шентова, изп. директор на Аурубис България Тим Курт, вицепрезидентът по „Безопасност и здраве” в „Аурубис Груп” д-р Томас Шултек, Катрин Хенгер – зам.-вицепрезидент „Безопасност и здраве” Аурубис Груп, Веселин Ченков – ръководител направление „Доставки” Аурубис България. Присъстваха още общински съветници, директори на болници от София област, служители в МБАЛ – Пирдоп АД.

Darenie_Aurubis_MBAL_Pirdop-2

Д-р Маргарита Гетова приветства присъстващите и изрази благодарността си, че през последните години „Аурубис България” е партньор на пирдопската болница. Тя заяви, че закупеният от компанията рентгенов апарат – Siemens Multix Fusion, е последен клас по функционалност и качество. Апаратът се състои от хоризонтален и вертикален статив, система за дигитализиране на образи, специализиран софтуер за визуализация и обработка на образа. Д-р Гетова изтъкна, че Аурубис финансира цялостната операция по закупуването и монтажа на апарата, включително и необходимия ремонт на прилежащите помещения в рентгеново отделение. Общата стойност на инвестицията възлиза на 240 000 лева, а ефектът от нея е изцяло обновено и модернизирано рентгеново отделение в пирдопската болница.

Darenie_Aurubis_MBAL_Pirdop-3

Тим Курт припомни пред присъстващите, че още при обединяването на Аурубис и Кумерио д-р Томас Шултек е дал идеята за закупуване на рентгенов апарат за нуждите на болницата в Пирдоп. По това време и двете страни не са имали необходимата готовност, но днес идеята на д-р Шултек е реализирана. Той каза също, че главната цел на компанията е да подпомогне болницата с осигуряване на качествена диагностична и лечебна дейност. Защото най-важното са пациентите и тяхното здраве.

Д-р Александър Златанов честити новата придобивка на ръководството на пирдопската болница. Той изказа поздравления и от името на Министерство на здравеопазването за доброто партньорство между Аурубис и МБАЛ – Пирдоп АД.

Darenie_Aurubis_MBAL_Pirdop-4

Поздравление за новата рентгенова апаратура на болницата отправи Пенчо Геров. Той заяви, че седемте кмета ще продължат да работят за каузата пирдопската болница да съществува.

Томас Шултек, Тим Курт, д-р Александър Златанов и д-р Маргарита Гетова прерязаха трикольорната лента, с което официално бе открито обновеното отделение по образна диагностика. След това всички присъстващи разгледаха новата рентгенова апаратура.

Добави коментар