Аурубис България – 14 практиканти получиха своите дипломи

Diplomirane-praktikantiAurubis

 

На 21 юли в хотел „Борова гора” Пирдоп се състоя официална церемония по връчване на дипломите на завършващите два випуска от програмата за практическо професионално обучение на „Аурубис България”. Четиринадесетте практиканти са от отделите „Техническа дирекция” и „Производство”.

На събитието присъстваха изп. директор на компанията Тим Курт, Димо Кирилов, директор „Производство“, техническият директор Цвятко Николов, Елена Марина – мениджър „Обучение и развитие”, менторите на практикантите, както и техни близки и познати.

Церемонията бе открита от Елена Марина, която поздрави практикантите за успешното завършване на програмата. Тя акцентира върху нейната важност по отношение развитието на компанията и за младите хора. Елена Марина благодари на двата випуска за добрата работа и отговорно отношение, на менторите и координаторите за тяхната всеотдайност и на ръководителите на направления за подкрепата.

Приветствие към практикантите отправи Тим Курт, който изрази своето задоволство от добрата съвместна работа и акцентира върху уникалността на предоставената възможност на практикантите да придобият знания и умения в реална работна среда. Той приветства младежите вече като редовни служители на „Аурубис България” и им пожела успех.

Изп. директор Тим Курт връчи на практикантите свидетелствата за професионална квалификация. С приветствени думи към младежите се обърнаха Димо Кирилов и Цвятко Николов. Димо Кирилов сподели, че за него церемонията е личен празник, тъй като завършва първия випуск от практикантската програма насочена в производствения сектор. Думи на благодарност от името на всички практиканти отправиха Станислав Чалъков и Неофит Дюлгеров.

Церемонията приключи с коктейл и неформални разговори.

 

Неофит Дюлгеров – практикант в отдел „Електро лаборатория” сподели своите впечатления от практикантската програма. През 2005 г. той е завършил средното си образование в АТПГ – Златица със специалност „Обзавеждане на селското стопанство”.

 

 

Diplomirane-praktikantiAurubis1

Неофит Дюлгеров:

– Чрез обява публикувана в интернет се запознах с програмата за практическо обучение в Аурубис България. Реших да се включа в нея, тъй като за мен бе предизвикателство да придобия допълнителни познания и умения чрез практическа работата в компанията.

Програмата представляваше пет работни дни, четири от които бяха с практика в завода, а един ден учехме в центъра за професионална квалификация. Всеки практикант имаше ментори, които бяха много отзивчиви и с колегите им винаги ни оказваха подкрепа и ни показваха как да се справим с работата.

След завършването на програмата се надявам да ми бъде позволено да приложа на практиката уменията, които придобих. Получих квалификация „монтьор електро оборудване”.

Искам да посъветвам хората да опитат предизвикателството, което предлага практиканстката програма. Тя би им дала допълнителен опит и ще е в техен плюс. Аурубис предлага изключителни условия за работа, като работно време, заплащане, социални пакети. Малко са компаниите в България, които предлагат такива условия.

Добави коментар