Аурубис България продължава подкрепата си към млади футболни таланти

Aurubis_Ludogorets

За втора поредна година Аурубис България продължава подкрепата си към млади футболни таланти от Детско-юношеската школа на един от най-добрите български отбори и участник в групите на Шампионската лига ПФК „Лудогорец“. Kомпанията e известна със своята политика да подпомага „зелени” спортове, сред които колоездене,  плуване, футбол, волейбол, лека атлетика, карате, както на регионално, така и на национално ниво.

„Дългосрочните планове на Аурубис са за подкрепа на българския спорт, чрез реализация на различни инициативи. Вярваме, че Детско-юношеската академия на ПФК Лудогорец е един изключително успешен проект. За нас е изключителна гордост да подкрепяме бъдещите таланти на отбор, който достигна бележити успехи с участието си в най-класния турнир на стария континент „Шампионската лига“. – каза Тим Курт, изпълнителен директор по повод подкрепата.

„Признателни сме на Аурубис за доверието, защото подкрепата на „зелените спортове“ е инвестиция в бъдещето. Ние ще продължим да следваме нашата политика за откриване и развитие на млади таланти, а партньорството с компании като Аурубис ни дава увереност, че сме на прав път“, заяви изпълнителният директор на ПФК „Лудогорец“ Ангел Петричев.

В момента Детско-юношеската академия подготвя 180 младежи на възраст между 14 и 17 години. През изминалата година по линия на партньорството между Аурубис и ПФК „Лудогорец“ беше организиран и кастинг за подбор на млади таланти от всички общини в региона на Средногорието.

Отдел Комуникации

 

Добави коментар