“Аурубис България” подкрепи Пирдоп, Златица и Антон за отбелязване на Международния ден на детето – 1 юни

Тази година, с финансовата подкрепа на „Аурубис България“, децата на Златица  се радваха на театралната постановка „Вълчо от приказките“ на театър „Любомир Кабакчиев“- Казанлък, а малките жители на община Пирдоп се забавляваха със спектакъла „Весели небивалици“ на театър ПАН – София.

Децата от детските градини „Българче“ – община Антон „Вяра, Надежда, Любов“ и „Слънце“ – община Златица получиха нови детски играчки, с които да играят през настъпващото лято.

Традиционно „Аурубис България“ подкрепя развитието на училищните институции и децата на Средногорието. През миналата година компанията, заедно с театър „Възраждане“, организира онлайн спектакъла „Макс и Мориц“ за децата от региона, гледан над 400 пъти.

В ход е набирането на желаещи за Летните академии по фотография и музика, които ще се проведат това лято. Срокът за записване за академията по фотография, организирана заедно с „Камбана прес-2018“, е до 20 юни. Академията по пиано, китара и ударни инструменти, осъществявана в партньорство с „Феникс Мюзик 2012“, записва желаещи до 20 юли 2021 г.