„Аурубис България” е удостоена с наградата за социални инвестиции

„Аурубис България“ получи специалната награда за социални инвестиции по време  на тринадесетото издание на годишните награди на Българската агенция по инвестиции. Компанията е удостоена заради устойчивата си политика на социална отговорност и траен ангажимент към общините Пирдоп и Златица. Всяка година „Аурубис“ влага един милион лева в социално отговорни проекти на местно и национално ниво в областта на образованието, културата, развитието на млади таланти, здравеопазването. Чрез партньорските си програми с общините Златица и Пирдоп, както и с допълнителни бюджети, “Аурубис“ подкрепя училищата и детските градини в района, изгражда и поддържа спортни съоръжения, подпомага читалищата, самодейните състави и спортни клубове, хората в неравностойно положение.

“Силата на един инвеститор е отношението към хората, с които работи. Нашата награда е за компанията, която показва, че България е едно добро място за живеене”, заяви Венелина Гочева, издател на „24 часа“ и член на журито на БАИ, която връчи приза на изпълнителния директор Тим Курт. “Тази награда е за целия регион. Приемаме я с чувство на отговорност и задължение за бъдещето“, каза Курт по време на церемонията в НДК.

През 2018 г. „Аурубис“ започна и програма в подкрепа на културно-историческото наследство на Златица и Пирдоп. Първите проекти са рехабилитация на свързания с национално-освободителните борби Златишки метох и реставриране на дърворезбата и иконостаса в пирдопската църква “Св. Успение Богородично”, която тази година ще отбележи 200 години. Компанията организира и годишен планински фестивал за популяризиране на Средногорието като място за отдих и туризъм. Второто издание на “Аурубис планински фестивал“ ще бъде през септември тази година, отново в местността Еленска базилика.