„Аурубис България“ бе удостоена с награда за принос към местните общности и развитието на региона

„Аурубис България“ бе удостоена с престижната награда за „Подкрепа за местните общности и повишаване на качеството на живот в региона“ на заключителната церемония на кампанията „Бизнес хонорис кауза“ на в. „24 часа“. Наградата беше връчена на Тим Курт, изпълнителен директор на „Аурубис България“, от Даниел Лорер, министър на иновациите и растежа. На събитието присъстваха вицепремиери, членове на кабинета и представители на корпоративния сектор.

„Аурубис България“ получи приза за устойчива дългосрочна политика на социални инвестиции и траен ангажимент към общините Пирдоп, Златица и Антон. През изминалата 2021 г. компанията вложи над 1.1 млн. лева в социално отговорни проекти на местно и национално ниво в областта на образованието, здравеопазването, културата, подкрепа на хората в неравностойно положение. Чрез партньорството си с общините Златица, Пирдоп и Антон компанията подкрепя училищата и детските градини в региона, изгражда и поддържа спортни съоръжения, подпомага читалищата, клубовете на хората в неравностойно положение, местната болница и здравни кабинети, развива програма за възстановяване и популяризиране на културно-историческото наследство в региона.

„Тази награда нямаше да е факт, ако общностите в Средногорието не бяха редом с нас. Позволете ми да благодаря на хората в Пирдоп, Златица и Антон, на учителите, на умните младежи, на всеотдайните здравни работници и на всички жители на този прекрасен край на България, които осмислят нашата работа и усилията ни да бъдем полезни. Нека продължим да се учим един от друг как да бъдем по-добри хора и да продължим напред,“ каза Тим Курт при награждаването.

Кампанията „Бизнес хонорис кауза“ започна през март 2021 г. Право на участие имаше всяка българска фирма без значение от мащаба, като представи своите проекти и инициативи в сферата на корпоративната социална отговорност и работодателската марка. Най-достойните компании бяха отличени със статуетка  на жезъла кадуцей – символ на съзидателната сила, и грамота. Кампанията отличи 15 български компании.

„Аурубис България“ АД, част от Групата „Аурубис“ (Aurubis AG), стопанисва медодобивния завод до Пирдоп и Златица в Средногорието. Компанията е със структуроопределяща роля за икономиката на страната.