Атлети на лагер на х. „Мургана“

SportistiMurgana

От 20 до 30 юли седем състезателите по лека атлетика от Луковит, във възрастова група момчета и момичета до 16 г., заедно с техния треньор Атанас Иванов, проведоха своя подготвителен тренировъчен лагер на х. „Мургана”. През тази година отборът от Луковит е спечелил 20 медала от държавните шампионати в зала, крос кънтри, планинско и открито бягане.

Сред състезателите, които участват в лагера, е и трикратният шампион на България Андрей Трифонов. Той има медали в младша възрастова група, на бяганията в зала на дистанция от 3 000 м. и 2 000 м. с препятствия. Участник бе и в състезанието за световната купа по планинско бягане в Чехия, където отборът на България се класира на 5 място.

Срещнахме се с атлетите и техния треньор Атанас Иванов, които ни разказа повече за техния подготвителен лагер.

Атанас Иванов:

– За трета поредна година сме на лагер на х. Мургана. Първият ни лагер тук бе през 2014 г., заедно със състезателката от Пирдоп Диляна Минкина. След този лагер участвахме на световното първенство по планинско бягане в Италия и постигнахме добър резултат, като нашата представителка се класира на 13 място в света.

Това ни убеди, че тук има добри условия и от тогава започнахме редовно да провеждаме своите лагери на х. „Мургана”. Климатът е подходящ за развитие на средни и дълги бягания. Също така сме много доволни и от ръководството на общината и нейния кмет инж. Алекси Кесяков, който ни оказва съдействие винаги, когато сме искали.

Занапред имаме намерение да продължаваме с учебно-тренировъчните лагери, защото те дават много добри резултати. Хижа „Мургана” предоставя много добри условия за спорт, около нея има подходящи трасета, където може да се тренира спокойно. Важно е да отбележим, че добрата висока планинска подготовка е едно от предимствата на средните бегачи в света.

Атлетите споделиха, че х. „Мургана” предлага отлична база и условия за спорт и туризъм. Те изразиха и своето възхищение от красотата на местността и завиха, че с удоволствие биха дошли пак на спортна подготовка в Челопеч.

 

Добави коментар