Арт ателие „Есенни импровизации“

esennaartakademiqaurubis

На 12 октомври, в Инфо-центъра на Аурубис България – Пирдоп, стартира Арт ателие „Есенни импровизации”. Проектът се реализира съвместно с Национална Художествена Академия – София и общо 24 ученици от началните училища в Пирдоп и Златица.

Децата имаха възможност да се докоснат до тайните на изобразителното изкуство, благодарение на студентите Лало Николов и Мирослава Станева. С тяхна помощ учениците изработиха живописни композиции с използване на алтернативни техники за печат – листа, шаблони. Те изработиха и релефни композиции отново с използване на природни форми и немски хартии.

Арт ателие „Есенни импровизации” е част от Зеления месец на Аурубис България, който тази година е месец октомври.

Есенните ателиета продължиха до 14 октомври и завършат с изложба и награждаване на творбите. Церемонията се състоя в петъчния ден в информациония център в Пирдоп. На събитието присъстваха както участниците, така и много родители, близки и приятели. Те разгледаха изложените творби в залата на центъра.

Драга Сапунджиева, координатор Социални проекти, приветства с „Добре дошли” и разказа накратко за инициативата. След това, думата бе дадена на студентите Мирослава Станева и Лало Николов, които поздравиха всички участници. Те казаха, че децата са се справили блестящо със задачите си и имат огромен потенциал в областта на изобразителното изкуство. На малките художници бяха раздадени поощрителни награди – малък скицник, темперни бои, четки и дървена палитра. На трето място бе класирана рисунката на Кристиян Георгиев. На второ място се класира Петя Шопова, а на първо място – творбата на Дарина Иванова. За тримата бяха осигурени наградите статив, оригинални четки и папка с листа.

Добави коментар