Ансамбъл „Средногорие” с първа награда от фестивал „Фолклорни нюанси” в Слънчев бряг

От 2 до 8 август, в к.к. Слънчев бряг се проведе фестивалът „Фолклорни нюанси”. В него взе участие и ансамбъл „Средногорие”, с 18 участника от детския състав от 11 до 18 години. Основател и ръководител на ансамбъла е Събина Делова.

Фестивалът е национален. Децата са представили 15-минутна програма от шопски танци.

Специално за вестник Камбана, ръководителят Събина Делова каза, че е изключително доволна и щастлива от това представяне на нейните възпитаници. „За тази една година и половина, в която бяхме затворени, смятам, че всички се справихме чудесно. Много трудно се възстановява всичко научено досега. Работихме упорито и през лятото, за да се подготвим. При всички самодейци е така. От журито получихме медали, купа, плакет и диплома за първо място и най-добро представяне на Ансамбъл „Средногорие” – каза още за вестник Камбана Събина Делова.

Ръководителят и децата от ансамбъла изказват най-искрени благодарности за финансовата подкрепа за участието си на главния спонсор „Аурубис България” АД, в лицето на Тим Курт, които са били и са до тях и в най-трудните моменти. Самодейците изказват благодарност и на община Златица.