Челопеч Майнинг финансира общински проекти в местни общини

Главният изпълнителен директор на Челопеч Майнинг ЕАД Лорънс Марсланд и кметовете на община Чавдар и кметство Карлиево, община Златица, подписаха договори за социално-значими и културни дейности в общините, които Дружеството ще финансира през 2008 г.

Челопеч Майнинг ЕАД дари на община Чавдар сумата от 390 000 лева, които ще бъдат изразходвани за подобряването на инфраструктурата, за ремонт на основното училище и детската градина, асфалтиране на пътищата. Рудникът ще предостави на Чавдар още 26 000 за реализирането на културни дейности.

Договорът за Карлиево предвижда кметството да получи 90 000 лева за реконструкция и подмяна на външен водопровод, саниране на сгради, изграждане на подобрения в гробищен парк и ритуална зала. Кметството ще получи и допълнителни 6500 лева за културни и образователни проекти.

При подписването на договора Лорънс Марсланд коментира, че за Челопеч Майнинг ЕАД социалната отговорност към местните общности, повишаването на жизнения стандарт и грижите за опазването на околната среда са от изключителна важност.

„Компанията поддържа политика на прозрачност към обществеността и винаги се е съобразявала с българското и европейското законодателство“, допълни Марсланд.

Алекс Нестор, главен мениджър инвестиционни проекти в Челопеч Майнинг ЕАД съобщи, че компанията ще спонсорира за в бъдеще изготвянето на проекти, с които общините да кандидатстват за финансиране от европейски фондове.

Кметовете на Чавдар и Карлиево изразиха благодарността си към Челопеч Майнинг ЕАД и коментираха, че диалогът между местната общественост и компанията винаги е давал положителни резултати.

„Без инвестициите на Дънди Прешъс Металс Инк. рудникът отдавна щеше да е затворен. Модернизацията на мината гарантира работни места и развитие за целия район. Радваме се, че едно от най-богатите находища в Европа е в сигурни ръце, но ще продължим да бдим над опазването на околната среда“, заяви кметът на Карлиево Иван Иванов.

Добави коментар