„Челопеч Майнинг“ ЕАД дари нова апаратура за клинични изследвания

На 17 април, в МБАЛ, представители на „Челопеч Майнинг“ ЕАД направиха дарение – модерна апаратура за клиничната лаборатория в болницата. Лично генералният мениджър на фирмата Робърт Хауи, придружен от Мариана Томчева – Връзки с обществеността дойдоха да връчат новата апаратура. Присъстваха кметът на община Пирдоп Антоанета Илиева и председателят на ОбС Димитър Гочев. Апаратурата е на стойност 19 200 лв, има три години гаранция и със стандартен стартов пакет от консумативи, който спонсорът поема. Освен че старият апарат за изследване на кръвта е напълно амортизиран, разликата между него и новият е, че има много по-големи възможности, както и че е съобразен с европейските стандарти, работещите с него да нямат допир с биологичния материал, т.е. с кръвта, за да бъде избегната опасността от каквото и да е заразяване.
„Челопеч Майнинг“ не за първи път проявява съпричастие към проблемите на МБАЛ. Само през последния зимен сезон на три пъти е снабдявал болничното заведение с нафта за отопление. Ето какво сподели по този повод д-р Цветана Джурова – вр.изп. длъжността управител на МБАЛ:
– Посетих фирмата през февруари и за първи път се срещнах с г-н Робърт Хауи. Поставих пред него този належащ за болницата проблем – хематологичният ни брояч често започна да дава повреди и се възпрепятства едно рутинно изследване, при което се изследват важни показатели на кръвта. Специалистът от ремонтиращата фирма каза, че старият не подлежи на ремонтиране и трябва да се купи нов. Получихме уверение, че ще получим нова апаратура, като ни бе дадена възможност
да си изберем апарат, който би ни удовлетворавал като показатели и като изисквания, които ние имаме. С д-р Червенкова и д-р Дикина се спряхме на предложени от фирмите апарати, дадохме трите оферти и от фирмата уважиха оферта, която ние бяхме предпочели.
Няма пациент, който е в болницата и на когото да не му е изледвана кръвта, а на повечето се налага и по няколко пъти, особено при пациенти с хронични заболявания. Кръвната картина е едно ежеденвно, необходимо изследване при всеки един лекар. Това е буквата А на лабораторията. Изключително много съм благодарна на г-н Хауи, който още на първата наша среща разреши този проблем. Благодаря специално и на Мариана Томчева за съдействието, което ми оказа. От името на моите колеги благодарим на „Челопеч Майнинг“ ЕАД, които откликват на нашите нужди.

Добави коментар