ЧПГЧО – Челопеч изпрати своя 15-ти випуск

На 26 май в актовата зала на училището се проведе вълнуващо тържество за изпращане на тазгодишните абитуриенти. Млади и красиви, весели и засмени, с разнообразни тоалети и прически, довчерашните ученици прекрачиха прага на другата по-отговорна и сериозна част от живота. Не по-малко от тях се вълнуваха родителите и близките им, които не можеха да им се нарадват. 

Гости на тържеството бяха кметът на община Челопеч инж. Алекси Кесяков, председателят на ОбС Наско Фотев, секретарят на общината Нина Калоянова, а от страна на Дънди Прешъс Металс Челопеч, която е собственик на гимназията – Петя Думбалова – директор Дирекция „Човешки ресурси, правни и административни въпроси, Константина Градева – директор Дирекция Здраве, безопасност, околна среда и Връзки с обществеността, мениджъри и служители на компанията. 

Тържеството бе открито от Ана Илинова и Стефан Торолов – ученици от гимназията, които направиха едно поетично въведение към празника. Те дадоха думата на Петя Думбалова да отправи пожелание към абитуриентите от името на ръководството на компанията. Тя благодари на целия педагогически екип и на зрелостниците, за положения през годините труд, който се е увенчал с високи постижения.Тя пожела на всички успех на предстоящите кандидат-студентски изпити и изрази увереност, че те ще успеят навсякъде. От свое и от името на ръководството на компанията, тя им пожела приятно забавления на техния абитуриентски бал.

Поздравителни слова към абитуриентите произнесе и кметът на общината инж. Алекси Кесяков. Той поздрави младите хора с успешното им завършване. Пожела им да изживеят много прекрасни мигове. На всички тях той пожела успешен път в живота.

След тържествените слова, по утвърдена през годините традиция, един по един абитуриентите бяха извиквани пред естрадата, за да получат по една червена роза и един писмен свитък. За всеки от тях, написан в хумористична форма, бе прочетен куплет, показващ основните черти на характера и поведението на ученика, което предизвикаше бурен смях. Такива свитъци и пожелания бяха подготвени за директора Николай Кръстев и всички преподаватели. 

Удари и последният училищен звънец за тези млади хора. След официалното предаване на училищното знаме, един по един абитуриентите се простиха с него. 

Директорът Николай Кръстев пожела на своите пораснали деца да се развиват, да следват пътя си и винаги с гордост да казват къде са учили. Той ги увери, че винаги ще са добре дошли в родната гимназия. 

По-късно във фоайето на училището за абитуриентите, учителите и техните родители бе даден коктейл, подготвен от възпитаниците на ПГТХТ. До късно през нощта без умора продължиха песните и танците, финал на детското безгрижие и старт в истинския живот.

Добави коментар