ЧПГЧО „Челопеч“ – Дванадесетокласници с награда за историографски проект

На 2 и 3 март във Велико Търново се състоя заключителният етап от Националния конкурс за издирвателска дейност, посветен на 100 години от обявяването на Независимостта на България. Мариана Иванова и Ралица Тодорова-ученици в ХІІ б клас и ръководителят на проекта в ЧПГЧО „ЧЕЛОПЕЧ“, Димитринка Арнаудова, преподавател по История и цивилизация, бяха в старата столица на България, за да получат специалната награда на журито за проект с висока научна стойност. Инициатори и организатори на събитието бяха Министерството на образованието и науката, РИО – София и РИО-Велико Търново, а патрон на конкурса бе Президентът на Република България.
Учениците от Английската гимназия в Челопеч, Мариана Иванова, Мерлин Шабан и Ралица Тодорова работиха върху проект: „Генерал лейтенант Стефан Паприков и обявяване и отстояване Независимостта на България“, който бе оценен изключително високо от журито, съставено от представители на МОН и известни историци и изследователи.
На заключителния форум във Велико Търново всички членове на краеведческия екип получиха грамоти и сертификати, както и тематични материални награди.
Учениците и тяхната ръководителка взеха участие във всички дейности, предвидени от организаторите по повод Националния празник на страната: бяха официални гости във ВИП ложата по време на музикално-светлинния спектакъл на Царевец; даваха интервюта за местните и национални медии; поднесоха цветя пред паметника на Майка България.
Присъстващите официални лица сърдечно поздравиха нашите момичета за отличната работа, която се характеризира с изключителна научна стойност, и ги поканиха да вземат участие в следващи конкурси.

Добави коментар