ЧПГЧО „ЧЕЛОПЕЧ“ на ревю на ученическите униформи в НДК

На 18 май 2008 год., за втора поредна година Министерството на образованието и науката организира модно ревю-спектакъл на ученически униформи, под надслов „Ученическото облекло – вчера, днес и утре“.
Тази година конкурсът-ревю се проведе в зала 3 на НДК, под патронажа лично на г-н Даниел Вълчев, министър на образованието и науката, а в дефилето участваха около сто ученици, представители на училища от цялата страна.
За водещи на конкурсната програма, която имаше повече презентативен и рекламен характер, бяха поканени Васил Василев-Зуека и Димитър Рачков, които с невероятния си талант придадоха хумористичен привкус на събитието.
Председател на оценяващото жури беше проф. Любомир Стойков, а негови членове – Владимир Ампов-Графа, Маги Желязкова, Аля Милушева, Андрей Баташов, Радост Драганова и Албена Александрова.
Училищата от Софийска област бяха представлявани от ЧПГЧО „ЧЕЛОПЕЧ“, единственото училище в областта, което разполага с представителна ученическа униформа, създадена по проект на група ученици и учители от Гимназията и финансиран от Министерството на образованието и науката.
Учениците, които представяха своята училищна униформа, бяха разделени в две групи – униформи, създадени по идея на учениците (в която попадна и ЧПГЧО „ЧЕЛОПЕЧ“, представена достойно от единадесетокласниците Александра Бедрозова и Иван Гарчев) и униформи, избрани и създадени от дизайнер.
За учениците от професионалните гимназии по текстил и облекло имаше предвиден и специализиран раздел за модно облекло, свързано със свободното време, молажно облекло, абитуриентски тоалети.
Раздадени бяха много грамоти и предметни награди (DVD плейъри, лаптопи, шевни машини и ютии за специализираните училища).
В словото си при откриването на ревюто г-н Даниел Вълчев подчерта, че „Министерството на образованието и науката има средства, за да финансира всички училища, които имат желание да въведат униформи…“ и в типично свой стил се обърна към участниците с призив: „Нека да бъдем близки в облеклото, но различни в мисленето“.

Добави коментар