Хотел Diplomat Plaza – Първият концептуален хотел в България

Изпълнени мечти

В центъра на Луковит, преди три години, на мястото на стария Балкантурист отвори вратите луксозният четиризвезден бизнес хотел Diplomat Plaza, впечатляващ със своята архитектура, супер обзавеждане, обслужване и многофункционалност. В него работят 120 души. Един от собствениците на този приказен палат е Любен Станев. Докато много успели бизнесмени не могат да отговорят на въпроса от къде е дошъл първият им милион, то за Любен и неговия брат, с когото са съдружници, нещата са ясни. Днешният им успех се дължи на многогодишен денонощен труд, тънък и точен усет за нишите на пазара в България, правилна изградена стратегия и не малка доза риск.
Любен Станев е завършил Института за учители в Сливен. Като студент е работил какво ли не. Започнал е с търговия на дрехи втора употреба, дамско бельо и козметика. Отваря един, втори, трети магазин.
Като българин, Любен Станев прозрява истината, че нашите пари трябва да остават тук в България, което означава, че ние трябва да произвеждаме български висококачествени и конкурентно способни стоки и услуги. Едва ли има дом в страната, в който да няма електроуред от реномираната марка „Diplomat“ като бойлери, радиатори, печки – камини и др. На българския пазар тези уреди се доставят в търговските мрежи от Любен Станев.
Пожелаваме на този трудолюбив, упорит и преуспял българин здраве, лично и семейно щастие, успехи и много късмет

Необичаен хотел на необичайно място

Четиризвездният Diplomat Plaza е първият концептуален хотел в България. Изграден на площ от 9 000 кв.м. в екологично чист район, непосредствено до живописното Искърско дефиле в центъра на Луковит което дава възможност на своите гости целогодишно да се възхищават на природните забележителности в близките околности.
Diplomat Plaza разполага с 48 стаи, от които два мезонета, с общ капацитет 96 легла. Осемнадесет от стаите са концептуални. Те се отличават с уникален дизайн и интериор, подхождащ на техните имена – „Стаята на влюбените“, „Звездна стая“, „На седмото небе“ „Спомени“, , „Водно ниво“, „Екатерина Велика“, „Фешън“, „Дубай“, „Хонг Конг“, „Ройтерс“, „Чикаго“, Лондон“, „Париж“, „Възрожденска стая“, „Дипломат“ и „Карло Даниели“.
Ресторантът разполага с 80 места и предлага българска и европейска кухня. Той е подходящ, както за приеми и семейни тържества, така и за уединена романтична вечеря в спокойна атмосфера. Вкусната храна, специално селектираните вина и отличното обслужване превръщат всяка прекарана вечер в незабравим спомен.
В зависимост от настроението си гостите могат да посетят още четири заведения, влизащи в хотелския комплекс – pub „Tuborg“, лоби бар, кафе сладкарница и покривната градина Sky Deck. За почитателите на хубавата музика и нощния живот в непосредствена близост се намира култовият dance club „Underground“.
Спортно-възстановителния център на хотела разполага със закрит топъл басейн с хидроджет, джакузи, сауна, солариум, зала за фитнес и аеробика, SPA клуб и салон за красота New Image Studio.
Басейнът е с отлична филтрираща система, благодарение на която водата винаги е кристално чиста. На гостите се предлага професионално обучение по плуване и занимания по аквааеробика. Сауната е финландски тип и спомага за укрепване на имунната система и подобряване на кръвообращението. В солариума по здравословен и приятен начин можете да се придобие шоколадов тен. В истинско удоволствие обаче могат да се превърнат часовете прекарани в модерния SPA клуб. Множеството терапии с различни растителни екстракти и билки, минерали с био-нано компоненти и вулканични камъни, микроводорасли, богати на витамини и антиоксиданти, кристали и соли водят до пълен релакс и почивка.

Разстоянието от Пирдоп до Луковит е 80 км. през „Кашана“, колкото е до София. Хотел Дипломат Плаза се намира на ул. „Димитър Талев“ №2.
Телефон: 0697/50-86; факс 0697/50-87
GSM: 0885/205-252
e-mail:reservation@diplomatplaza.com
www.diplomatplaza.com

One thought on “Хотел Diplomat Plaza – Първият концептуален хотел в България

Добави коментар