Успешно представяне на международен турнир

На 10 и 11 май, Клубът ни участва в Международен турнир „Купа Кампина“, в едноименния град в северната ни съседка Румъния. За първи път състезателите бяха разделени в групи по степени /9-4 КЮ/ и /3 КЮ – дан/, съответно бял-син пояс и кафяв и черен пояс. Този нов регламент даваше шанс на повече състезатели да се класират на призови места.
Над 400 състезатели от над 10 държави, деца, юноши, девойки, мъже и жени се надпреварваха в традиционно силния турнир. Отборът ни участва със седем състезатели в различните възрастови групи и категории.
Тодор Чолаков беше най-малкият ни състезател, роден е през 1997 г. Той участва само в дисциплината „Ката“ и очаквано се представи блестящо на финала. Тошко имаше еднакъв брой точки със състезател от Румъния за 3-то място, можеха да присъдят две трети места, но организаторите решиха да наградят само румънчето. Полина Николова и Ивалина Червенкова участваха и в двете дисциплини „Ката“ и „Кумите“ при родените 1996 – 1998 г. Ива за първи път участва в състезание от такъв ранг, изненадващо тя се държа добре на „татамиту“. Поли имаше голям шанс за медал на „Кумите“ /там й и силата/, но подцени противничката си и много наивно загуби още на първата среща. Георги Бараджиев, Светослав Петров, Петър Петров и Ресми Бобев бяха включени в групата родени 1993-1994 г. „Кумите“ беше обединена в една група и една категория и именно тук беше големият ни шанс за повече медали. Георги беше малко притеснен, пък и противникът му беше по-подготвен и отпадна на квалификациите. Петър, Светльо и Реми побеждаваха безапелационно своите противници на квалификациите и естествено трябваше да се срещнат и помежду си. Реми и Петър изиграха един силен финал, достоен за турнир на такова високо ниво. А най-вълнуващо беше, когато нашите състезатели окупираха стълбицата при награждаване – Светльо – бронз, Петър – сребро, Реми – злато.
На „Ката“ Реми с брилянтно изпълнение отново спечели първото място. Голямата изненада беше спечелването на една от трите големи купи на турнира. Пред нас са само Румъния и Италия, които бяха с повече състезатели. За това състезание не успяхме да намерим спонсори. Всеки родител осигури средствата, необходими за турнира. Пътувахме с „Трансбилд“, осигурен от президента на „Трансбилд“ ЕООД инж. Иван Велин. Г-н Бораджиев беше шофьорът на отбора, който е отговорен служител в същата фирма. Краси и Валентин Червенкови превозиха част от състезателите с личния си автомобил. Осигуриха основните хранителни продукти за децата по време на пътуването и за самото състезание.
На всички, които ни помогнаха да участваме в този престижен турнир, изказвам благодарности от мое име и от името на родителите на останалите състезатели.

Ресми Бобев

Добави коментар