Тържествени церемонии по връчване на дипломите на випуск 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

СОУ “ Саво Савов“ – Пирдоп

Тържествени церемонии по връчване на дипломите на випуск 2011
На 29 юни в музикалната зала на СОУ“ Саво Савов“- Пирдоп се състоя тържествена церемония по връчване на дипломите на зрелостниците от випуск 2011.
Тържеството откриха Цанка Николова и Пламен Радичков.
От името на класните ръководители на единадесетокласниците, поздрав към зрелостниците отправи преподавателката по история Анета Венкова.
Мария Вътева – член на Училищното настоятелство пожела на випуск 2011 здраве, щастие и успехи.
Чрез мултимедийна презентация бяха показани снимки от ученическите години, прекарани в гимназията.
Бяха представени номинации в няколко категории:
Информационни технологии: Николай Нейков и Ивелина Велчева
В сферата на природни науки:
География : Димитър Касабов
Биология: Стефка Драгоева
Химия: Иван Цончев
История: Ивелина Велчева
Директорът на гимназията Цвятко Четьов прочете притча, с която поздрави зрелостниците. Той отправи поздрави и към родителите на учениците за успеха на техните деца.
Отлично завършилите зрелостници освен дипломата си за завършено средно образование получиха и позлатени значки с логото на училището.
Дипломират се 46 зрелостника, от които 13 отличника. 69 ученици са заели призови места в олимпиади и национални състезания.
Резултатите от Държавните зрелостни изпити по свободноизбираем предмет са: Химия – 5,98, География – 5,65, Биология – 5,60, Английски език /предмет, който е избран от най-много зрелостници/ – 5,35, БЕЛ – 5,11; Математика – 5,31. На зрелостните изпити трима ученика са получили отлични оценки: едно по химия и опазване на околната среда и две по биология и здравно образование.
Випуск 2011 завършва СОУ „С. Савов“ с успех 5,04.

 

ЧПГЧО Челопеч

На 30 юни в салона на читалище „Напредък“ – Пирдоп се състоя тържествено връчване на дипломите на зрелостниците от випуск 2011. Специални гости на празника бяха Саймън Мийк – вицепрезидент по производството в Дънди прешълс метълс и Вълчин Узунов – гл. инженер в рудник Челопеч.
Учениците от VІІІ б и ІХ б клас, с кл. ръководител Илонка Лозанова представиха пиесата „Питър Пан“.
Частна профилирана гимназия с чуждоезиково обучение – Челопеч приключва успешно учебната 2010/2011година. В училището се обучаваха общо 97 ученици, разпределени в 9 паралелки и 5 класа.
Общ успех на гимназията е мн. добър 5,30;
Нито една от деветте паралелки в училището не е със среден успех по-нисък от много добър 5,15, а с най-висок успех са учениците от XI б клас – отличен 5,52.
През настоящата учебна година завършват общо 16 пълни отличници: Мирослава Бедрозова и Надежда Рашева от VIII клас; Ванеса Генчева, Мария Текерлекова, Николета Панджарова, Лилиана Мутафова, Борис Гърков и Стойо Тетевенски от IX клас; Мария Томева от X клас; Елена Попова, Минка Щаплева, Николета Щаплева, Полина Георгиева и Силвия Кърпарова от XI клас; Марина Брайкова и Даниела Панчева от XII клас.
В края на учебната година няма ученици, които да завършват със слаби оценки и на които да се налага да полагат поправителен изпит.
Зрелостниците от випуск 2011 са 15 ученици, които успешно завършват средно образование. Отличниците на випуска са Марина Брайкова и Даниела Панчева, които постигнаха и впечатляващи успехи на държавните зрелостни изпити по английски език, съответно с оценки отличен 5,96 и отличен 5,93.
Към настоящия момент в училището са се записали 30 ученици в VIII клас от 33-мата кандидат гимназисти, положили успешно приемния изпит на 23 юни 2011 г.

 

 

 

 

 

ПГТХТ „Н. Димов“ – Пирдоп

На 30 юни в Ритуалната зала на читалище „Напредък“ тържествено бяха раздадени дипломите и свидетелствата на учениците от VІІI, ХІІ и ХІІІ клас на ПГТХТ „Н. Димов“ – Пирдоп.
Специални гости на тържеството бяха президентът на Ротари клуб Пирдоп Любомир Гарчев и Симо Симов, членове на Училищното настоятелство.
Музикален поздрав към дипломантите поднесоха Гергана Косовска и Станислав Димитров.
През тази учебна година училището зае ІІІ място в регионален кръг на Националното състезание „Най-добър млад готвач, хлебар, сладкар, сервитьор и барман“ в София, хотел „Родина“, а в Сопот – І място в категория готвач, ІІІ място в категория сервитьор, ІІІ място в категория барман и ІІІ място в категория хлебар-сладкар. Възпитаничката на училището Силвия Делчева зае първо място в Националното състезание за най-добър млад готвач, хлебар-сладкар, сервитьор и барман във Варна, Златни пясъци, което се проведе под егидата на Министерство на образованието младежта и науката.
Пред присъстващите бе представен и филмът на БНТ за професионалната гимназия, сниман в края на месец май.
Директорът на учебното заведение Павлина Ценова отправи приветствени думи към зрелостниците.
35 зрелостника получиха диплома и свидетелство за професионална квалификация.
Тихомир Стоянов и Ивелина Юриева взеха отлични дипломи, като двамата получиха и подарък от училището.
От ХІІІ клас 17 ученика получиха своите свидетелства и бяха наградени.

 

Добави коментар