Турлю гювеч а ла Михнева

Отзвук

Тресавище на лъжи и манипулации – II

 

• Ренета Атанасова

 

На 26 май Маргарита Михнева отново посвети предаването си „Неудобните“ на Златица, на нейната кметица и корупционните схеми, на които се е натъкнала. Предишният й журналистически плач по тази тема започна на 6 юли 2008 г. и продължи в още няколко нейни предавания, акомпанирана от героя на социалистическия труд Игнат Раденков и личният адвокат на Нонка Каменова Васил Бенчев, на когото огромните хонорари за безбройните и безкрайни съдебни дела, заведени от Нонка се изплащат от общинската хазна.
През тези две години Нонка съвсем се оплеска в кметските дела, доказа своята пълна некомпетентност и управленска немощ. Вестник Камбана отразяваше ежеседмично нейните безумия, а в началото на тази година Каменова заведе съдебно дело срещу Георги Острев, заради статията му „Всеки луд с номера си, Нонка – с двайсет номера“ / Бр. 47/ 29.11.09. Ищец срещу Острев в това дело е и Маргарита Михнева, засегнала се от автора, задето е цитирал Кеворк Кеворкян, според който „Михнева е кралица на клеветата“. Минаха две заседания по това дело в Пирдопския съд, на което бяха изслушани свидетели. На третото заседание пристигна самата Михнева, готова да влезе в съдебна схватка с Острев и да произведе фурор. Но, за съжаление Острев отсъстваше поради болест, а съдът уважи болничния му лист. Силно раздразнена, кралицата в журналистиката премина в атака и с камерата на Петранка Николова – общинска служителка в община Златица защурмува Острев, майката на Острев, личния лекар на Острев, началника на Острев, колегите на Острев…Зер, заради нейното напразно разкарване от София до Пирдоп и липса на очакваните фоейрверки, нужно й бе да ги препрати към стъкмения материал за следващото си предаване.
Преди две години опровергахме Михневите, Нонкините и на компанията им атаки по Канал 3, определяйки ги като „тресавище от лъжи и манипулации“. Нищо по-различно не се случи и този път – водещата забърка такъв тюрлю гювеч, в който тя миксира историите на съдебните магистрати, Върховната касационна прокуратура, Милен Велчев, Мирослав Севлиевски, сметището, Валмекс и Георги Острев. Едно специфично балканско ястие а ла Михнева, плувнало в мазнината от тлъсти неистини, умело гарнирано със самохвалството на жалещата се водещата, с артистичното й пулене на очи и многозначителни въпроси, овисващи във въздуха, подправено с лютивата вметка за приятеля на Канал 3 Ботьо Ботев, на който щяла да поръча да се „поразвърти“ еди къде си.

Предлагаме на читателите някои моменти и цитати от Михневия гювеч и нашите коментари към тях.

Кадър от центъра на Златица, заснет преди 2 години.

М. М.: „В Златица само името й е златно, а какви черни истории, какви кражби!.. Повечето от хората тук са роми. Тук е събрана цялата мизерия на нашето съществувание!..“

Камбана: Наистина Златица няма вид на „златен“ град, особено през последните 2-3 години. И това не е поради факта, че в нея живеят роми, които и не са по-голямата част от жителите, а защото сегашният кмет Нонка Каменова доведе града и общината до днешната разруха. Колкото до кражбите и черните истории – справка в седебните заключения колко незаконно надписани пари от заплатите си Нонка трябва да възвърне.

Кадри от сметището, заснети преди 2 години.

М. М.: „Трябвало е да се построи за 3 200 хил. лв. Дадени са 6 200 хил лева? Евра? И днес то изглежда по същия начин. Днес не ви показваме кадри, защото то си е същото.
Кой открадна тези милиони? А В ДИКСИ видях, че Валмекс бил спонсор на президента.
Сметната палата потвърди, че са откраднати 3 мил. лв.

К.: Михнева съобщава сумата ту в левове, ту в евро, но за нея това не е от голямо значение. Естествено, че строителството на сметището не е помръднало, след като Нонка спря изграждането му. Ако обаче Михнева истински се кахъреше за неговата съдба, трябваше отново да го посети, за да види как поради кметската безстопанственост, положената геомембрана вече е разкъсана. / Поместваме отделно материал по този факт. /
Сметната палата може да е дала становище относно вложените 3 милиона лева в повече, но има ли съдебно производство, има ли присъда?!..

В старите преповторени кадри Нонка се оплаква на какъв тормоз е била подложена, на какви нечовешки изпитания, през първите 6 месеца от кметуването й.
М. М.: „Тази жена /Нонка/ – с висше образование, със специализации в Германия, владее 2 езика перфектно, да не повярва човек, че така ще оклюма сега през 2010 г.!
И как няма да оклюма, като са й заведени над 18 дела!“

К.: Първо, всеки филолог е склонен да се усъмни доколко насрещният човек владее перфектно майчиния си език, хеле пък перфектно и още два…Та даже и перфектната в претенциознастта си Михнева в същото това предаване допусна езикова грешка, казвайки: „Хора, вижте кой краде парите ви и бъдете нетърпими!“… Освен това можем да направим разлика между специализация и професионален курс за осъвършенстване.
Второ – не на Нонка са й заведени 18 дела, а обратното – Нонка е тази, която завежда жалби в съда и се е въплатила в новото си амплоа на перманентин ищец. А и че била оклюмала не е вярно – сама се похвали, че вече била в предизборна кампания за следващия кметски мандат.

Стар кадър, заснет пред дома на Атанас Петров.

М. М.: „Съпругата пусна кучето, вместо да пусне мъжа си.“
К: Тук просто коментарът липсва

Следват гнусни квалификации за Петров, за неговото образование, „неграмотност“ и т.н.
М. М.: “ Граждани или овце са хората от Златица? Атанас Петров е в близки отношения с Джевдет Чакъров – защо не питат къде са парите? Защо мълчат?
Вашите хора да идат да питат Чакъров, а не да са срещу мен и Каменова!
К.: И тук коментарът е излишен

М. М.: „През тези три години в. Камбана ме обвинява че правя тендециозни репортажи, че съм луда, невменяема, агресивна…публикуваха ужасно много гнусни и отвратителни статии, в които аз бях наречена царица на клеветата, лъжкиня, толстолоб, луда, ненормална…
Кой го поддържа този вестник, кой му плаща пари за тези непристойни порнографски квалификации?“

К.: Г-жо Михнева, не се правете на ощипана невеста! Никой не Ви е давал подобни квалификации, иначе досега да сте ни врътнла една дузина дела. А и няма нужда да го правим. Та нали зрителите все пак наблюдават поведението Ви и сами си вадят заключенията дали сте такава. Колкото до репортажите – те наистина се тенденциозни.
Вече няколко пъти от ефира ефектно се чудите и маете кой ли издържа в. Камбана. Ами елате на място и проверете. Може би по-бедни рекламодатели, от онези, които издържат бедната Канал 3. Нонка Каменова не плаща на Камбана, но едва ли няколкото предаванеия за нея в Канал 3 са безплатни, само защото сте влюбени в нонкините черни очи.

М. М.: „На 19 май отидох в съда – Георги Острев публичтно да ми се извини. Три пъти ме разкарва от София да бия път до Пирдоп и не пита аз в какво финансово и здравословно състояние съм.
Подал молба в съда, че е тежко болен. Намерих камера под ръка – Петранка Николова дойде да документира как Острев се подиграва със Съдебната система. Представяте ли си – един бивш председател на ОбС колко много гнусотии да напише срещу Нонка Каменова!“

К.: Първо Михнева за първи път идва по това дело в Пирдопския съд и никой не е искал напразно да я разкарва до тук.
Въпросната Петранка с камерата е общинска служителка, работи като счетоводител в Местни данъци и такси в община Златица, която от своя страна е услужила на Михнева със своята подчинена. Е, щом е за общата кауза?…

М. М. към Острев по телефона: „Къде сте болен? Искам да ви видя на болничното легло!“
Без коментар.

Михнева и адвокат Бенчев пред къщата на майката на Острев.

М. М.: „Доста хубава, стабилна къща.“ Пита майката: „Знаете ли, че синът ви е много тежко болен? Не е болен в къщата, в София е?“ И заключава: Майката се притесни. Значи Острев освен съда е излъгал и майка си.

К.: Нужно ли Ви бе г-жо да разстройвате възрастната жена? Смятате ли, че с това издевателство над нея направихте тюрлю гювеча си по-пикантен? Къде е указано, че като се разболее човек, трябва да лежи в златишката къща на майка му, а не в софийското си жилище?

Среща на М. М. с д-р Тинчев, личният лекар на Острев.

М. М.: „Сгурен ли сте че го прегледахте вчера? В болничния лист пише разстройство – какво разстройство? Стомашно? – Това не е основание да не се явиш в съда. Какво арогантно поведение имате!

К.: Кой е от двамата е арогантният, зрителите гледат и виждат.

М. М.: „Кой е Георги Острев – тръпки ме побиват. Освен че лъже, че е болен, оказа се, че е и богат. Всяка събота и неделя продава цветя в Златица. Върти частен бизнес с Общинско предприятие за озеленяване, продавайки от частната оранжерия на много високи цени на Общинското предприятие. Страхотен корупционен бизнес!
1/3 от общинското предприятие е дадено под наем на Острев. От 10 години Острев е обсебил фирмата и не е платил стотинка наем. Потъвам в корупционните схеми на Златица.“

К.: Острев е постъпил в Общинската фирма по озеленяване през май 2005 г., т.е. преди 5 години и няма как от 10 години да я е обсебил. Освен това той не притежава нито един кв.см дадена под наем площ, за която не плаща и стотинка наем.
Много по-логично би звучало, ако Михнева го бе обвинила, че взима от общинското за сметка на частното си производство. Още повече, че оранжерията в Златица, която се строи от 2 месеца, е с недовършено строителство, няма още производство и все още не е издавала какъвто и да е документ за продажба.

М. М.: „И това е морал на бивш председател на ОбС. Той пише за мен 3 години какви ли не мръсотии!…
Задачата е на държавата да преследва Острев, кучето на Ат. Петров, валмекс. А вместо това съдят мен и Нонка.
Ето така е в България – който посочва проблема е виновен и страда. Виждате ли как живеем в Канал 3 – скачаме, искаме да правим сериозна журналистика и накрая – нищо! Разкриваме истината за висши магистрати – и накрая нищо. И виждате ли какви хора ни съдят? – Острев, Атанас Петров, Мирослав Севлиевски!… Господ да ни е на помощ!

К.: Г-жо Михнева, не Острев Ви съди, Вие с Нонка съдите него. Нито Атанас Петров Ви съди. Както и не тези Ваши тюрлю гювечи от лъжи и манипулации са сериозната журналистика, която претендирате, че правите.
Наистина, г-жо Михнева, щом като сте се хванали да защитавате Нонка, нека господ да Ви е на помощ!

One thought on “Турлю гювеч а ла Михнева

 1. инспектора

  Михнева е „кралица на клеветата“, както е казал Кеворкян.
  Доказа го и с делото срещу Острев, който днес го спечели и доразклати паянтовата снага на „журналистката“.
  Познавам Острев, всичко за него е лъжа, много е точен и е доказан човек.
  Познавам и Вас госпожо Атанасова.Имахте някакви дразги между Вас, но хубаво е, че сте ги изгладили.
  Предлагам заедно с Вас и Острев да продължим да разобличаваме Маргарита Димитрова Стефанова/не Михнева за съжаление на простосмъртните/.
  Ако имате интерес Острев ще Ви запознае с моята особа, иначе казано – инспектора.
  С поздрав и успех

Добави коментар