Трети Ротари Парк вече в Златица

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На 30 юли в парк „Пещерата“ – Златица, в късния след обяд настъпи оживление. Отвсякъде се чуваха любими детски песни, смях и радостни викове. Причината бе откриването на третия по рода си парк в района, обновен по инициатива на Ротари клуб Пирдоп.
Васил Кафеджиев – президент на Ротари клуб, поздрави присъстващите и изказа радостта си от осъществяването на поредната инициатива, подета от ротарианците. Той обяви, че следващият Ротари парк ще бъде в община Антон.
Основният инициатор за възобновяването на парк „Пещерата“ е Георги Георгиев – паст президент на организацията. Той с много ентусиазъм е представил идеята си на своите колеги, които и за миг не са се поколебали да осъществят проекта, а ОбС – Златица е взел необходимото решение и е дал съгласието си за реализирането на идеята.
Настоящият президент на Ротари клуб Пирдоп Васил Кафеджиев изрази своята и на колегите си удовлетвореност, че с всяка своя инициатива успяват да доставят радост на хората, като правят света по-хубав. „Ние можем и трябва да се стремим към простите неща, да правим по-доброто и да го правим до край. Убедени сме, че това е нашата мисия и ще продължаваме да я следваме.“ Той поднесе искрени благодарности на предприятията – „Аурубис България“ АД, „Челопеч Майнинг“ ЕАД, „Елаците Мед“ АД и община Златица за тяхната подкрепа и съдействие, без които не биха могли в този ден да се радват на постигнатото.
Васил Кафеджиев символично предаде всички технически документи на парк „Пещерата“ на кмета на общината Нонка Каменова.
Своята радост от това, което се случва в родния й град Златица изрази и Радина Калканджиева – президент на Интеракт клуб от СОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – Златица. „Горда съм, че имам възможността да отправя своите поздравления към едни добри хора, които ден след ден се опитват и успяват да направят родния ни край по-хубав, по-добър. Те подариха на Златица един оазис за отдих, игри и забавления на малки, големи и по-големи. Ние интеаркторите с голям интерес споделяме вашите стъпки в служба на обществото и жадно черпим опит от вас с надежда, че един ден, до колкото е възможно, ще продължим вашата мисия. Не знам какво ви е подтикнало, това красиво кътче да се направи точно в Златица, но вашата служба към обществото е достойна за уважение. Най-трудното тепърва предстои – как ние, обществото, ще съумеем да запазим този красив парк за бъдещето поколение.“
Васил Кафеджиев и кметът Нонка Каменова тържествено прерязаха трикольорната лента, с което сложиха началото на много летни игри, усмивки и забавления за малки и големи. Бе открита и упоменателна плоча на специално поставена за целта морена.
За да им върви на всички, като по вода, Нонка Каменова лисна менче с вода. Всички гости и приятели опитаха от вкусната питка. С прекрасния си глас Цвети Грамова огласи парка. За малките посетители имаше изненада – интеракторите им раздадоха лакомства.
На новопостроената площадка за тенис на маса, д-р Георги Георгиев и негови приятели демонстрираха уменията си на тенисисти в приятелски мач. Игрите и забавленията за децата продължиха до късно вечерта.
Усилието, което са положили и членовете на Ротари клуб Пирдоп и дарителите си е заслужавало. Те бяха не по-малко развълнувани и щастливи, като виждаха усмихнатите детски лица около тях.

Добави коментар