Тодор Чомпалов – с журналистическа награда!

 

На 16 май в ресторант „Интервю“ в столицата се състоя традиционното връчване на наградите на Българската асоциация на регионалните медии. Гости на срещата бяха министър – председателят Сергей Станишев, министърът на финансите – Пламен Орешарски, председателят на медийната комисия на парламента Иво Атанасов, посланици на страни от ЕС. Приветствия към представителите на регионалния печат изпратиха министрите Емел Етем, Емилия Масларова, Николай Василев.
Премиерът Станишев, който отдели близо два часа, за да бъде с журналистите, призна, че с интерес чете провинциалните вестници, защото те най-подробно разказват за хората в регионите. Според него екипите на месните медии са подложени както на съблазън, така и на натиск и са чести гости на прокуратурата и съда, но не се отклоняват от правилния път. Той покани издателите на специална среща във Варна, на която подробно ще бъдат разгледани проблемите на вестниците и регионите. Премиерът прегледа изложбата с вестници. Той прояви интерес и към в. „Камбана“, като попита къде се разпространява и какъв е тиражът му. Върху един от екземплярите той написа: „С най-добри пожелания за екипа на „Камбана“ и вашите читатели!“
Наградата „Личност на годината“ получи проф. Стоян Денчев за изключителния му принос за ново възраждане на читалищната дейност. Наградата „Компания с най-интензивна рекламна политика в регионалните медии“ бе връчена на Първа инвестиционна банка и Техномаркет Европа“.
Тридесет журналисти от цялата страна, получиха приза за несъмнен професионализъм в списването на техните вестници.
Диплома за журналист на годината бе връчена от Иво Атанасов на инж. Тодор Чомпалов, която му се присъжда от УС на БАРМ за проявен професионализъм и обективно отразяване на регионалните проблеми.
Българската асоциация на регионалните медии /БАРМ/ е създадена през 2002 г., в която членуват над 33 вестника, издавани извън столицата, с общ тираж около 150 хиляди дневно. Тя е сериозна стъпка към формиране на гражданско общество от европейски тип. Местните вестници винаги точно и правдиво отразяват действителността, в което се изразява голямата сила на изданията.

Добави коментар