Танцьорите от читалище „Труд и постоянство“ Челопеч – С Гранд При от международен фестивал

От 28 до 30 август Танцов състав «Българче» и Женски танцов състав при НЧ «Труд и Постоянство 1901» – Челопеч, взеха участие в Международен арт-фестивал „Нестия“ – Царево 2014 г.

Форумът се проведе в три концертни вечери, на открити сцени в курортите Ахтопол, Лозенец и Царево. Танцовите ни състави взеха участие в концертната вечер на 29 август в Ахтопол. В програма взеха участие танцови и певчески състави, фолклорни формации и ансамбли от всички краища на България, които показаха фолклора си чрез прелестна палитра от музика, гласове, танци и костюми. 

Изключителната хореография, прекрасните костюми и невероятният емоционален заряд на нашите състави завладя публиката и журито и заслужено получихме най-голямото отличие: Гранд При за отлично представяне, купа и диплом.

Танцов състав „Българче“ представи

Северняшки танц и Смесен шопски танц. Женският танцов състав се представи на откритата сцена в Ахтопол с танците „Полъх от Пирина“ и „Северняшки ритми“. 

Чуждестранни и наши туристи се насладиха на нашите изпълнения. Те бяха в съответствие с главната цел на фестивала – популяризиране на празнично-обредната традиция, съхраняване и представяне на националния фолклор, бит, традиции и култура. 

Фестивалната вечер завърши с едно голямо българско хоро, поведено от нашите танцьори, които гордо развяваха българското знаме.

Ръководстовото на Читалището и танцьорите изказват благодарност към ръководството на „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ЕАД и лично към изп. директор инж. Николай Христов за проявеното разбиране и финансирането на участието на танцовите ни състави в този Международен арт-фестивал.

Ръководстовото на Читалището и танцьорите изказват благодарност към Ръководстовото на 

„Елаците Мед“АД и лично към изп. директор инж. Добри Цветков за поемане на транспортните разходи. 

За благородството няма мерни единици. Него можем да го прочетем в очите на хората, в сърдечната усмивка, в подадената ръка. Надяваме се, че и в бъдеще ще можем да разчитаме на Вашето разбиране и подкрепа.

От читалищното ръководство

Добави коментар