Събина Илиева с почетен знак на община Пирдоп

 

 

 

Юбилеен концерт

 

На 15 декември в читалище „Напредък“ – Пирдоп, се състоя грандиозен концерт-спектакъл, по повод 50-годишнината на Събина Илиева, която отпразнува и 35 години, откакто е на сцената. Читалищният салон бе препълнен от нейни приятели и почитатели, дошли специално, за да бъдат с нея в този тържествен празничен ден. Сред тях бяха нейни преподаватели от хореографското училище, нейни колеги от Ансамбъл „Филип Кутев“, както и нейни възпитаници, които са професионално са поели пътя на фолклорното танцово изкуство. В юбилейния концерт взеха участие изпълнители от най-различна възраст, които тя обучава и ръководи днес. От пъстроцветието на сцената бликаше невероятния хъс, с който учениците на Събина винаги изпълняват българските танци, както и влюбеността им към българския фолклор. Всяко едно от тези невероятни изпълнения беше своеобразен поздрав към тяхната любима ръководителка, която години наред, чрез своята голяма професионална дарба ги създава като танцьори и ги зарежда с невероятен плам.
Събина Илиева получи цветя и многобройни поздравителни адреси от кметове, ръководители не институции и фирми, изпълнени с топли и сърдечни слова, засвидетелстващи уважение към човека, със специални заслуги в развитието на танцовото изкуство в района и увличане на десетки младите хора в това поприще.
Кметът на община Пирдоп Антоанета Илиева обяви решението на ОбС – Пирдоп, с което Събина Илиева се удостоява с почетния знак на общината за принос в развитието на културния живот в общината и във връзка с нейната 50-годишнина.

Добави коментар