Строителката на нова Златица

• Тодор Чомпалов

 

Преди година в изблик на прозрение, кметът на община Златица реши на своя глава, без знанието на ОбС да изоре футболното игрище, с цел да го нивелира. Първият етап от хипотетичния стадион бе превръщането на терена в разровена картофена нива, с намерените от някъде няколко хиляди лева пари. Ала един стадион струва 5 млн. лв., като само за проекта са необходими около 50 хил.лв. На работната среща с Аурубис съветниците разбраха, че Нонка Каменова иска да зарови в същата тази нива нови 70 хил. лв. за отводняване. Тогава стана ясно, че няма изработен цялостен проект за това спортно съоръжение.
Около 170 хил. лв. бяха целево насочени за стрителството и ремонт на училището. Официално до сега кметът на общината не е открила процедура за прекратяване на договора с досегашната фирма-изпълнител „Радованов- Младенов“ и обявява обществена поръчка, която се печели от друга фирма . За лошото качество на ремонта сигнализират 30 учители в протестно писмо до ОбС. Още предколедно на новата приближена фирма са изплатени на куб всички пари, а от ОбС се иска да гласува още 7 хил. лв.
Ротари клуб Пирдоп предложи на общината да инвестира във възобновяване на парк „Пещерата“, така както направи с парк „Дружба“ в Пирдоп. С решението си ОбС даде своето съгласие и задължи кмета на общината да влезе във връзка с президента на клуба с цел създаване на възможно най-добрите условия за реализиране на този значим за месната общност проект. Кой знае, може би причината за бездействието на кмета по този въпрос е, че Ротари клуб директно ще се разплаща с избраните от него доставчици и изпълнители и парите няма да преминават през общината? Ето само три от примерите за това как Нонка строи новата Златица.

4 thoughts on “Строителката на нова Златица

  1. НОНА КАМЕНОВА ЩЕ НАПРАВИ ГР.ЗЛАТИЦА ГРОЗЕНМРЪСЕН КАТО НЕЙНИЯ ДВОР У ТЯХ Е ПО-ЗЛЕ ОТ ЦИГАНИТЕ МЪРСОТИЯ ДО ШИЯ

  2. КАКА НОНА

    ДАЙТЕ ДА Я МАХАМЕ ТАЗИ КАКА НОНА ГРОЗНАТА ДЕБЕЛАНА ТЯ ЩЕ НИ ЗАТРИЕ ОТ КАРТАТА НА БЪЛГАРИЯ

  3. общинар

    Този изрод е наказание за Златица и хората.По-голям кретен от тази просто няма на земята.Само след по-малко от две години олигофрена ще получи такъв ритник че ще го помни цял живот

  4. гражданин

    Лесно е да сипеш „епитети“, по-трудно е да се мотивираш с реални ФАКТИ !!!

Добави коментар