Среща на д-р Красимира Ковачка с избиратели от района

На 22 септември водачът на листата от Коалиция „България без цензура“ за Софийска област д-р Красимира Ковачка проведе предизборна среща с граждани от Златица, Пирдоп и Копривщица. Тя е лекар-кардиолог и е управител на болницата в Самоков. Представител е на ПП Лидер, която е в коалицията заедно със ЗНС, Движение Гергьовден, БДС Радикали, Съюз на свободните демократи и партия на българските жени.
Д-р Ковачка представи програмата на Коалицията за управление. Основното в нейните 19 точки е разкриване на 150 хиляди нови работни места годишно и 1 милион нови работни места до 2022 г. Акцентът е поставен върху държавата, която да се грижи за народа, работа за всички, европейски доходи и справедливост. Необходима е бърза промяна от хора решителни, неопетнени от властта. Такива са кандидатите от коалиция ББЦ, които не са участвали досега в управлението. Тежко е положението в страната. Хората живеят ден за ден в пълно безвремие. Около 2 млн. българи са напуснали страната, заводите не работят, хората не виждат нищо в бъдещето. ББЦ настоява минималната работна заплата да стане 550 лева, пенсиите да се увеличават с 20 на сто годишно, а на учителите със 7 процента.
Като лекар, на д-р Ковачка бяха зададени въпроси най-вече за състоянието и статута на МБАЛ-Пирдоп. Тя е твърда в позицията си болницата да бъде запазена, болните от района да се лекуват в Пирдоп, а не да се транспортират до София. Крайно неотложно е да се преструктурира на практика, а не само на думи. За да се спрат кражбите от НЗОК, трябва да се въведат електронни здравни карти. Недопустимо е държавата да взема пари от НЗОК, т. е. от здравните вноски на хората, за други нужди, какъвто случай имаше преди няколко години в размер на 1 милиард лева.
За ОДЗ – Златица д-р Ковачка подари музикален комплект, а на Пенсионерския клуб – табли и карти. Подаръци бяха раздадени и в останалите градове, които тя посети. Тя призова всички избиратели да упражнят правото си на вот и да подкрепят Коалиция „България без цензура“, като поставят знака Х в бюлетината с номер 13.

 Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Добави коментар