„Средногорски славеи“ завоюваха голямата награда в Кюстендил

На 30 и 31 август в Кюстендил се проведе VIII национален фестивал на шлагерната и стара градска песен „Пей сърце“. Групата за стари градски песни към читалище „Напредък“ – Пирдоп, с ръководител маестро Кузман Кузманов, взе участие във фестивала на 30 август.

Журито на фестивала бе съставено от петима души. Негов председател бе проф. Панайот Панайотов – преподавател в Нов български университет, а членовете – Стефан Илиев – композитор и секретар на Съюза на българските композитори, Бони Милчева – певица и водеща на телевизионното музикално предаване „Ако зажалиш“, Красимира Матурска – музикален педагог от Кюстендил, Димитър Неделчев – музикален педагог и диригент от Кюстендил, Димитър Цветков – музикант и диригент.

Изпяхме песните „Пей ми песен за душата“, „Шапка ти свалям, любов“, „Една красива жена“. Веднага след представянето ни, журито ни поздрави за прекрасното изпълнение, както и нашия ръководител маестро Кузман Кузманов, че е направил най-добрата разработка за тригласно изпълнение на песните. Те бяха впечатлени, тъй като нямаше друг състав, който пее тригласно.

След като се прибрахме в Пирдоп ни съобщиха, че сме спечелили най-високото отличие на фестивала – Гранд При.

Цялата група изразява специални благодарности към маестро Кузман Кузманов за най-удачния избор на песни, такива, които ни пасват на гласовете и които ни дават възможност да се представяме блестящо. За нас той заслужава най-високото отличие и за избора и за разработката на песните.

Невена Иванова

Добави коментар