Специална награда за шопски хумор

Както всяка година, така и тази на 1 април в с.Байлово, община Горна Малина, беше организиран Х регионален празник на хумора и шегата „Който се смее, дълго живее“. Участниците на този празник бяха 28 читалища и училища, с по няколко изяви. Много бяха танцовите състави, певческите групи за възрастни и деца, представени бяха много скечове и хумор. 

Жури на този празник бяха: Рая Ковачева- диригент и вокален педагог, Бойка Иванова – педагог и участник в самодейни състави, Ивайло Маджаров – народен певец и ръководител на групи за автентичен фолклор и народни песни, Даниела Рачева – солист на ансамбъл „Филип Кутев“ и докторант на СУ „Св. Кл. Охридски“ и Марина Боева – преподавател по литература.

Театралният и естрадният състав при читалище „Хр. Ботев-1884″ – с. Мирково и тази година взе участие в този прекрасен празник. Според регламента, представихме хумористична интермедия и шопска народна песен. Журито оцени изпълнението на Николинка Мутафова в ролята на Пена, и Васил Василев в ролята на Пижо. Те спечелиха специалната награда на журито за изпълнение на мъжка и женска роля. Много бяха аплодисментите на публиката, а когато Васил Василев изпълни песента на Гюрга Пенджурова „Море чиче рече да ме жени“, цялата зала се взриви от аплодисменти. В заключителната част на празника имаше изпълнения на професионални народни изпълнители и отново Васил Василев беше извикан на сцената. Извън регламента той изпълни песента „Лудо младо“, като лично беше поздравен от председателя на журито. 

Преди награждаването, пред сградата на читалище „Елин Пелин“ се завиха кръшни хора от участниците на празника. Всички се поздравяваха и си обещаваха, че и догодина ще се включат и ще привлекат още изпълнители.

Добави коментар