Спас Спасов ще участва в Параолимпийските игри в Пекин!

  

   

 

На 29 август за участие в Параолимпийските игри в Пекин заминават 8 спортисти от общо 11 души от националния отбор. Откриването на игрите ще бъде на 6 септември. С тези спортисти заминава и параолимпиецът Спас Спасов, който на 15 септември ще се състезава в дисциплината вдигане на тежест от лег.
Много трудности преодоля Спас, за да си осигури средства за нова колянна става на протезата, с което ще се облекчи участието му в игрите. За съжаление най-голям враг се оказа федерацията. Все гледат да го спрат по някакъв начин, до последно го лъгаха, че ще му отпуснат необходимите средства и накрая го отрязаха с оправданието, че бюджетът бил превишен. Независимо че от миналата година е взел квотата за участие в Параолимпийските игри, федерацията умишлено не му осигурява треньор и Спас се готви сам. За сметка на това, в българската делегация са включени много „туристи“ – няколко пъти повече от осемте състезатели.
За радост все още има хора, които не гледат комерсиално на спорта и помогнаха на Спас. Първата институция е община Пирдоп. С решение на ОбС му се отпуснат 3 хил.лв. Освен дарените средства от общината и Ротари клуб Пирдоп даде на спортиста над хиляда лева, за което чрез страниците на вестника ни той изказва горещата си благодарност към своите спомоществователи.
Пречките не отчаяха Спас. Той твърдо е решен да даде всичко от себе си и да представи достойно Родината и Пирдоп. Като силни противници и кандидати за медали се очертават състезателите от Китай, Иран и Гърция. В момента се осъществява постоянен допинг контрол от швейцарска лаборатория, но Спас не се тревожи, тъй като категорично отказва да приема допинг стимулатори.
Да пожелаем на Спас Спасов успехи в тази престижна олипиада!

Добави коментар