СОУ „С. Савов“ – Клуб „Здраве“ с участие на фестивал

На 19 и 20 октомври в София за втора поредна година бе организиран фестивалът „Играй живота“ от фондация „Цветан Цанов“, носеща името на едно убито 12- годишното момче от 16-годишен младеж преди две години.

Целите на фондацията са насочени към това, да се научат всички деца на отговорност, търпимост и толерантност. Родителите на Цветан смятат, че чрез игрови елементи могат да се открият непознати за децата начини на забавление, взаимна помощ. По този начин те показват, че трябва да се намери доброто у всяко дете, как то може да се изяви и да помогне на връстник.

Ученици от СОУ „С. Савов“ – клуб „Здраве“, към групата на Червения кръст, бяха поканени да демонстрират оказване на първа долекарска помощ на пострадал. На този фестивал присъстваха поп, хип-хоп и рок изпълнители, ансамбъл „Българе“. Имаше и Национално състезание по скейтбор, демонстрации с колелета и колички с радио управление. Включени бяха също и деца в неравностойно положение – деца със синдрома на Даун. Те в своите работилнички рисуваха и правеха гривни, които ги продаваха и бяха щастливи, че могат да помогнат със събраните средства на фондацията.

Пенка Караниколова – ръководител на клуб „Здравец“ към Български Червен кръст

Добави коментар