СК „Стоян Николов“ обяви спортистите на 2013 г.

  

  

На 12 декември в ресторант „Средногорие“ – Златица, бяха обявени номинациите „Спортист на годината“. Номинирани бяха спортисти по тенис на маса и борба от Спортен клуб „Ст. Николов“, който бе и организатор на събитието. На този спортен празник присъстваха секретарят на община Златица Теодора Петрова, общинските съветници Стоянка Балова, Димитър Харалампиев, Асен Згуровски, засл. Треньор по борба Иван Минкин, Стоян Балов – световен шампион и вицеолимпийски шампион от игрите през 1988 в Сеул, както и всички спортисти, треньори, спонсори на клуба. 

Водещи на вечерта бяха председателят на клуба Радка Иванова и Лазар Драганов.

Тържеството започна с кратка ретроспекция на успехите на борците от Спортния клуб през изминалата година. Те са взели участие на турнири в градовете Сливен, Стара Загора, Горна Оряховица, Враца, Самоков, Златица, както и в село Згориград, по време на които са спечелили общо 42 медала, от които 17 златни, 8 сребърни, 17 бронзови. Статуетки и стимулиращи награди, за победителите, бяха връчени от секретаря на община Златица Теодора Петрова. На трето място за борец на годината бе избран Величко Иванов, а на второ Алекси Зашев. С приза спортист на годината по класическа борба, бе отличен Димитър Петров.

През 2013 г. секция „Тенис на маса“ към Спортен клуб „Ст. Николов“ се е представлявала от мъже – над 25 години и от деца до 12 и до 15 години, с треньор Йордан Лазаров. Те са взели участие в различни турнири в Ихтиман, Пловдив, Костинброд, Пирдоп, Варна, Добрич, Кюстендил, Панагюрище, както и в Златица. За спортист на годината в категорията тенис на маса до 12 години бе избрана Десислава Милева, а в категорията тенис на маса до 15 години спортист на годината стана Християна Делийска. Статуетките и поощрителните награди бяха връчени от Димитър Харалампиев, който преди време подари екипи на състезателите до 12 години от СК „Ст. Николов“.

Радка Иванова съобщи, че дейността на Спортния клуб се развива и вече той има секция по лека атлетика. Тя каза още, че се работи и за възраждането на баскетбола в града. Председателят на СК „Ст. Николов“ изрази благодарности към спонсорите на клуба.

Световният шампион и вицеолимпийски шампион от игрите през 1988 в Сеул Стоян Балов поздрави спортистите и им пожела успех през предстоящата година. 

Вечерта продължи с викторина, в която имаше въпроси за историята на клуба и двата му активни спорта, които той развива.

Добави коментар