Ротари клуб Пирдоп подари уреди за фитнес на открито

На 21 ноември в „Ротари парк Дружба“ Пирдоп се състоя официална церемония по откриване на площадка за фитнес на открито. Присъстваха кметът на община Пирдоп инж. Цанко Цанов, секретарят на общината Николина Божкова, президентът на Ротари клуб Пирдоп Иван Панков, членове на Ротари клуб Пирдоп, членове на Интеракт клубовете от ПГТХТ „Н. Димов“ – Пирдоп и СОУ „Св. П. Хилендарски“ – Златица, както и множество деца от спортните клубове в Пирдоп.

Изграждането на съоръжението е финансирано от Ротари клуб Пирдоп. Уредите, които притежава фитнесът на открито са висилка, три успоредки, халки и множество лостове, които са изградени по стандартите на ЕС.

Церемонията бе открита от Иван Панков. Той разказа как се е стигнало до построяването на площадката за фитнес на открито. Идеята идва от Цветан Бакърджиев, подкрепена е от Цветан Райков и е одобрена от клуба. Той сподели, че Ротари клуб Пирдоп е срещнал разбиране от страна на общината и не само че веднага е отреден терен за построяването на площадката за фитнес, но е изготвен и проект. Иван Панков изрази радостта си от факта, че вече и в България може да се види как целодневно младите посещават спортните площадки, за да спортуват.

По установена традиция в Ротари клуб Пирдоп, президентът подари съоръжението на община Пирдоп, като пожела то да бъде съхранявано и използвано много време. 

Кметът инж. Цанко Цанов благодари за усилията, положение за изграждането на фитнес центъра на открито. Той пожела още по-задълбочено ротарианците да работят за реализиране на своите идеи и призова младите да съхраняват построеното за тях. 

Лентата бе прерязана от Иван Панков и инж. Цанко Цанов. Веднага след официалната церемония присъстващите младежи пробваха уредите от фитнеса на открито.

Добави коментар