Рок и бира в Пирдоп

 

Красимир Иванов на 53 г. През 1969 г. семейството му се установява в Пирдоп, тъй като баща му започва работа в МОК „Медет“. Завършил е пирдопската гимназия. Иска да учи в Духовната академия, но вуйчото, който тогава е действащ генерал се възпротивява. Записват го във Военното училещ в Търново, но и там нещата не се получават и напуска. След казармата работи една година като сервитьор, след което заминава за Ирак, където прекарва две години и нещо. Връща се, жени се. През 1984 г. го приемат в МЕИ, но след първия семестър напуска и се връща в Пирдоп. Пет години работил по казината в София. След това в Германия три години. Там работи в автосервиз и в казиното в Саарбрюкен.
– И след този толкова интересен житейски път, г-н Иванов, с какво се занимавате сега?
– Сега животът ми е много интересен, дай Боже всекиму.
– Кой вятър отново Ви довя в Пирдоп?
– Търсех да си купя къща извън София, искаше ми се да бъде в Тетевенския балкан. Но един приятел ми се обади, че се продава тази къща в Пирдоп. Тя беше известна къща, в ученическите ни години я наричахме „Къщата на духовете“. Тя беше малко запустяла, с особена архитектура – с чардаци отпред, голям двор отзад. И аз дойдох и я купих. Направих й ремонт. Видя се, че има място, а и че няма какво да се прави в Пирдоп.
– Чия беше идеята да създадете рок-клуб?
– Жена ми предложи да направим едно заведение, в което да се събират и млади и стари – хора от всички възрасти, на които Азис и останалата чалга няма да им липсват. С една дума преди всичко хора, които по душа са рокаджии. Защото, както знаете – рокът е състояние на духа.
И така – построихме тази сграда, която официално ще бъде открита официално на 13 август, но тя и в момента функционира като рок-клуб. И понеже не може да бъде само рок-клуб, а трябва и да се изкарват някакви пари, решихме да бъде и грил. Защото рокът върви с много бира, с кебапчета и пържолри. Жена ми е завършил хотелиерство и ресторантьорство във Варна и е много добра готвачка. И целият й професионален път е минал в хотели и ресторанти. Била е управителка на Шаратон, на Виенската сладкарница в София, работила е по корабите – все в този бранш. Тя пое кухнята, направи страхотни менюта с предястия, салати и скара, аз поех бара.
– А музикалната среда на кого е поверена?
– На мен, разбира се.
– Кой изрисува клуба отвън?
– Пламен Панчев от Златица.
– Какво ще кажете на бъдещите си клиенти?
– Ще им кажа да не се притесняват, да идват, да пият бира и да се наслаждават на старите парчета, на старите балади, на старите групи. Имаме толкова записи, че до Нова година да не повтаряме нито един. Имаме много музика – и от по-новата рокаджийска вълна и от баш старите динозавъри.
– Имате ли идея да докарате наши съвременни банди.
– Аз съм приятел с много от тях и това е напълно осъществимо.
Клубът се казва“Рок-грил-22″. 22 е номерът на ул. „Панагюрско шосе“. Значи: Рок и бира на Панагюрското в Пирдоп!“

Всички наши клиенти могат да си поръчат и резервират музикалнотно меню за вечерта на тел.: 07181 /86 01.

Добави коментар