Реформатори и копривщенци прекараха един празничен ден заедно

На 21 септември в Копривщица се състоя празничен фолклорен концерт, организиран от представителите на Реформаторския блок за София област. Домакин бе кандидатът за народен представител Борислав Виларов. Той е дългогодишен общински съветник и експерт в сферата на политическите комуникации и социологическите проучвания.

На събитието присъстваха водачът на листата За Софийска област Димитър Делчев и колегите му Яница Иванова, Светлана Атанасова, Стефан Николов и Тодор Масларски, които бяха посрещнати с питка и стръкче здравец. Те имаха възможността да разговарят с копривщенци в сградата на Старото учирище, днешния „Жив музей“. 

Срещата бе открита от Борислав Виларов, който обоснова личната си ангажираност към българската политика. „Занимавам се с политика, защото моят прадядо се е занимавал също с обществени дейности и е направил много за Копривщица. Искам да се променят най-накрая нещата и да заживеем всички по-добре. Искам да живея в България и двете ми дъщери също да останат тук.“

Димитър Делчев изрази удовлетвореността си от множеството симпатизанти, дошли на срещата. „Ние, представителите на Реформаторския блок, сме с различни професии и идеи, но вярваме, че в момента правим една модерна революция за управление за българските граждани! Ние се срещаме с хората очи в очи, търсим проблемите им и техните възможни решения“. 

Сред гостите бе и Георги Ганев, който представлява гражданския съвет на Реформаторския блок. „Не съм кандидат-народен представител, но представлявам гражданския съвет на Реформаторския блок. Съветът е доказателство, че тази политическа сила е единствената, която се опитва да бъде наистина демократична. Използвайте преференцията, защото тя работи! Ние ви даваме възможността не просто да изберете партията, а и да посочите най-предпочитаните от вас личности“. 

Концертът на площад „20-ти септември“ събра жители и гости на града, за да чуят какво ще им кажат политиците от Реформаторския блок. Пред тях Димитър Делчев заяви: „Тук е гръмнала първата пушка, за да победим и променим България. Нека не забравяме своята история, а напротив – да я помним, за да може отново да възстановим това, което е било пропиляно. Трябва да вярваме, да не губим надежда. И на 5-ти октомври да отидем до урните и да гласуваме, за да се случат този път наистина реформите“.

Граовската сюита и македонските ритми повишиха емоциите.Димитър Делчев, Светлана Атанасова и Яница Иванова се хванаха на кръшно дунавско хоро. 

След концерта, реформаторите се срещнаха с копривщенци, занимаващи се с търговия и туризъм. Заедно те обсъдиха проблемите свързани с нелоялната конкуренция и особено – стопанисването на прекрасните гори в местността. Димитър Делчев изложи седемте основни приоритета на Реформаторския блок, след което акцентира върху привилегирования статус на възрожденското градче. 

Светлана Атанасова, която е експерт в сферата на хотелиерството и ресторантьорството, посъветва предприемачите в Копривщица да се обединят под търговската марка „Копривщица“. Според Светлана Атанасова всички търговци трябва да работят заедно, за да утвърдят Копривщица като туристически център.

Борислав Виларов открои главните проблеми на града: „В Копривщица трябва да се оправи инфраструктурата. Да се върнат 1/3 от горите на общината. Освен това трябва да се разрешат проблемите с кандидатстването за евросубсидиите.“ 

Реформаторите заявиха, че за да се случат промените Реформаторският блок трябва да има поне двайсет депутата в 43-то Народно събрание. Ето защо трябва да гласуваме в изборния ден с №7, защото „Всичко е в твоите ръце!“

 Купуването и продаването на гласове е престъпление! 

Добави коментар