Ресми Бобев с бронз от международен турнир

От 21 до 23 март в град Истанбул, Турция, се проведе международен турнир по карате, в който участваха възрастови групи от деца до т. н. майсторски клас. В турнира се състезаваха ръководителят на клуб по източни бойни изкуства „Френдшип“ – Пирдоп Ресми Бобев и неговата дъщеря Айлин Бобева. 

• Ресми Бобев: 

– Пътувахме на 20 срещу 21 март с автобус от София. Сутринта към 6 ч. бяхме в Истанбул. Още с пристигането ни Айлин вдигна температура 38,7 градуса.

В събота тя трябваше да играе. Бях я записал за ката и комите, но поради здравословното й състояние нямаше как да я пусна и в двете дисциплини. Игра само ката. Спортът карате ни учи да намираме скрити резерви в себе си, което направи и Айлин. Първата среща тя игра с гъркиня, която по-късно стана шампионка. Айлин повтори няколко движения на ката, което е грешка и гръцката състезателка спечели. Във втората и трета среща Айлин победи. Излизаше, играеше, беше на максимум, но когато спреше просто лягаше на земята и дори въздух не успяваше да си поеме. Последната среща бе малък финал за трето и четвърто място и тя игра с турска състезателка. Играха една и съща форма – Басай Дай. Айлин изигра по-хубаво формата, но трима съдии вдигнаха за туркинята, а двама за нея. За мен Айлин е герой.

Отдавна не бях играл и реших на този турнир да участвам, за да дам личен пример, а и рядко се случва да има такава група – майсторски клас. Тренирах много. Първата и последната среща играх с турски каратисти. Също достигнах до малък финал, където успях да победя и спечелих бронзов медал.

За да вземем участие в турнира изтеглих личен заем. В тази връзка искам да попитам защо през тази година никой не иска да ни подава ръка? Защо Аурубис решиха да не ни помагат?

Искам да благодаря на родителите на децата, които тренират при мен, че ми помагат. Защото благодарение на тях ходим на състезания. Те ме подкрепят, а това за мен е изключително ценно.

Добави коментар