Разруха и безхаберие

 

След хижата и „ Гагарин“ дойде ред на „Пионер“

Кой казва, че в Златица нищо не се случва? Напротив, в града успешно се вихри разрухата, умело ръководена от обладаната от безхаберие и некадърност кмет на общината! Три години общинските съветници ръгат с остена Нонка Каменова да вземе спешни мерки да спре рушенето на хижа „Свешти Плаз“ и Дома на космонавта „Юрий Гагарин“. Оказа се, че това не са нейни приоритети. Тези две сгради по същество вече не съществуват по предназначението си и не служат на обществото.
До прокуратурата бяха отправени сигнали за безстопанственост от страна на кмета на общината в нарушение на Закона за общинската собственост. Но вместо заедно с лицето, подало сигнала за „Гагарин“ прокуратурата да провери на мястото реалността, бе предприето кметът да даде обяснения. Знае се обаче какви обяснения е дала. С нейната способност да завоалира нещата, тя е „уверила“ правораздавателния орган, че общината щяла да спечели проект, с който „ Гагарин“ ще стане туристическа атракция. Само дето това не е вярно. Поне докато Каменова е кмет, това няма да стане, а с фадроми ще бъдат разчистени останките.
Следващата сграда, на която не й остава друго, освен да се запали, е филиалът на детската градина „Пионер“. Като изложбена зала той е отворен за посетители – без работно време и почивен ден. Напълно изтърбушен и ограбен. Къде са радиаторите, кой на кого ги е продал не се знае.
Дано след 3-годишното дерибейство на Златишката феодалка, прокуратурата най-сетне се самосезира по отношение на тази отявлена престъпна безстопанственост.

Тодор Чомпалов.

Добави коментар