Радио Пирдоп с четири награди!

За пети път в Каварна се проведе национален радио конкурс рекламно-туристически фийчър /разширен репортажен разказ/ „Загадките на Каварна“. По регламент участниците трябваше да изготвят до три радиопредавания, с времетраене до 10 минути. Радио Пирдоп се яви на конкурса с две предавания: „Каварна – загадка и предизвикателство“ – 7 м.11 сек. и „Безплатна реклама“ – 2 м. 09 сек.
Прецизно жури, в състав: председател д-р Татяна Симеонова – директор на университетско радио „Алма Матер“, Антон Митов – журналист и преподавател в СУ „Кл. Охридски“ и Свободен университет, Ясен Вакашински – програмен директор университетско радио „Алма Матер“, Стоян Койнов – н-к отдел „Култура, медийна политика, реклама, вероизповедания в община Каварна, Петър Петров – радио Добруджа, изслуша конкурсните предавания.
Първо място получи радио Пирдоп, второ зае Лясковец, а трето – Генерал Тошево.
Специалната награда на радио Каварна за най-къс фийчър грабна отново радио Пирдоп.
Бе дадена една утешителна награда на радио Дряново, а наградата на радио „Алма Матер“ взе радио Исперих.
С тридневна почивка в хотел Каварна бе удостоено отново радио Пирдоп, а водещата получи и седефено колие от известна златарска фирма в града.
Паралелно с конкурса в тези дни вървеше и II национален фестивал на старинната музика „Страваганца“.
В рамките на програмата радиоработниците посетиха откриване на изложба сребърна бижутерия и икони и представяне на книга „Гробът на Самуил“ от Николаус Моцопулос.

За читателите на в. Камбана Дочка Белишка сподели:
„ Тръгнахме си от слънчева Каварна, изпълнени с нови впечатления, заредени с положителна енергия за покоряване на нови върхове.
Идеята на конкурса идва от водещата на радио Каварна Керанка Далакманска. Тя се реализира с помощта и разбирането на Общинското ръководство. В началото тръгва като атрактивна реклама за Каварна. Така освен мен и слушателите се докосват до този красив град. В последствие той прераства в радио конкурс за рекламно-туристически фийчър.
Веднъж в годината радиожурналистите мерим сили и в друг конкурс. За разлика от Каварненския, „Духовни мостове“ се провежда в различни градове на страната ни. И на него също получих престижна първа награда.
Радио Пирдоп е едно от водещите радиа в България. За това говорят и многобройните награди през годините.
Този факт изключително много ме радва, че издигам и запазвам авторитета на общинското радио!
Наградите посвещавам на своите слушатели, които обичат и слушат радио Пирдоп, защото то е Вашето радио! А за мен радиото е тръпка, потребност и голямата ми любов.

Добави коментар