Първи WSKF турнир

 

 

 

 

 

 

От 5 до 7 ноември в София гостува шеф-инструкторът на Световната Шотокан Карате федерация Сенсей Хитоши Касуя.
В петък и събота той проведе технически и съдийски семинар по шотокан карате. В семинара бе акцентирано върху разработени от него техники, предимно по отношение на координацията и динамиката на тялото. Реми Бобев, Петър Петров и Георги Бораджиев – състезатели от клуб „Киби фредшип“ също взеха участие в този семинар, който беше много полезен за предстоящото състезание, предвидено за третия ден (неделя).
На 7 ноември се състоя първи турнир по правилата на WSKF , като състезателите се надпреварваха в дисциплините Ката, Ипон Кумите и Джу Кумите. Нашите представители участваха с петима състезатели – Айлин Бобева, която участваше в дисциплината Ката и въпреки че бе с 3 години по-малка от съперничките си, спечели сребърен медал.
Християн Вътев игра в две дисциплини – Ката и Кумите, като и в двете надпревари спечели сребърните медали. На финала на Ката той игра с балканския шампион – състезател от Македония. На финала в дисциплините Кумите, Християн бе ощетен от некоректно съдийство. Георги Бораджиев в дисциплина Ката успя да извоюва бронзов медал, а в Кумите се класира на финал, отново бе ощетен и остана със сребърен медал.
Петър Петров и Реми Бобев играха един срещу друг и успяха да се класират за финала. Реми спечели шампионската титла, а Петър остана втори. На Кумите Петър бе дисквалифициран за „груба“ игра, макар, че се представи отлично. Реми подцени противника си и още в първата среща на Кумите отпадна.
Тази седмица от 13 до 14 ноември в гр. Добрич предстои Националното Първенство по Карате-До, организирано от Българска Национална Федерация Карате-До. В него участие ще вземе и карате клуб „Киби фредшип“, във всички стилове на карате-до ( шотокан, вадо-рю, йошимон, годжу-рю, шито-рю). Клубът ще бъде представен от Петър Петров, Георги Бораджиев, Реми Бобев. Успех момчета !
Ръководителят на клуба Ресми Бобев изказва своите сърдечни благодарности към Никола Треан и Драга Сапунджиева, за оказаната финансова подкрепа.

 

Добави коментар