Първи спортни успехи за пирдопските лекоатлети

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На 29 и 30 януари в Зала фестивална – София, се състоя държавното първенство по лека атлетика младша възраст, което е първото състезание за клуба. В надпреварата взеха участие Любомир Дишлянов, Полина Ангелова и Виктория Дишлянова.
Полина и Виктория бяха допуснати на това състезание, за да свикнат, защото влизат в един продължителен състезателен период за тяхната възраст. В нетрадиционни състезания като спортно ходене, планинско бягане, крос кънтри се изисква голяма подготовка, като цяло те физически са добре. Двете участнички се подготвят в дисциплини 1 500 и 5 000 м. Тъй като за тази възраст не е имало такава дисциплина, трябвало е те да участват на по-къси разстояния. На 800 м бягане Полина се представи добре и достигна 10-то място, а на 400 м – на 11 място. В тази категория Виктория Дишлянова завърши втора серията си, което я доведе до 9 място.
В дисциплина 1 500 м Любомир Дишлянов достигна до финала за 4,33 м., което му отреди 8 място. В бягане на 3 000 м Любомир се нареди на 3-4 място, което подели с участник от Луковит.
Треньорът определи бягането му като страхотно.
Един от спонсорите на състезателите е Българска федерация по лека атлетика, която поема разноските по състезанието. Аурубис също има финансов принос към участието на лекоатлетите в състезанието.

Добави коментар