„Пролет“ ЕООД се гордее с трудолюбието на хората си

Пролет ЕООД е Общинско предприятие, член на Националната Федерация за Работодатели на Инвалиди. Осигурява заетост на 28 лица с намалена трудоспособност. Николина Драгнева поема управлението на предприятието през 2006 г., в момент в който то е почти пред закриване. Благодарение на активната подкрепа от страна на Аурубис България АД и инж. Цанко Цанов, кмет на общината по това време, дейността е стабилизирана и оттогава тя успешно се развива.
Аурубис дава силен старт на прераждането на предприятието и започва нова глава в неговата история, чрез финансиране производството на специална машина за хартиени изделия. Тя дава така нужната възможност за работа на хората, заети с дейността на предприятието, а в същото време е и начин то да генерира доходи и да задоволи до някаква степен собствените си нужди.
Чрез тази машина започва производството на пликове от различни видове хартия, с размер от 20 см до 1 м. Една от характеристиките, които правят продуктите особено ценни е фактът, че тези пликове са изработени от рециклирана хартия. Освен това се изработват и различни видове хартиени кутии за различни цели. Като втора дейност предприятието изработва и декоративни плочки от бетон за вътрешно и външно облицоване.
Един от многобройните актове на подкрепа от страна на Никола Треан, изпълнителен директор на Аурубис България АД, е предоставянето през 2010 г. на автомобил за ползване от фирма „Пролет“. С това значително се улеснява работата, транспортът на продукцията и придвижването на хората до работното място. Но от особено значение за работещите във фирмата е да знаят, че има на кого да разчитат за подкрепа във всяка една трудна за тях ситуация.
Хората, които работят в „Пролет“ ЕООД са много мили, много съвестно и качествено си вършат работата, защото за тях това е начин да приложат на практика дарби и умения, давайки им възможност да се чувстват пълноценни. Това е тяхната възможност да бъдат наети на работа и като всеки един човек да се чувстват полезни на семейството си и обществото.
Фирмата участва в Националния алианс за социална отговорност, което е национална неправителствена организация, активно работеща за създаване и реализиране на социални дейности и услуги. Националният алианс присъжда отличие на общинското дружество за съвместната работа за социално значими решения и дейности в подкрепа на успешната реализацията на хора с увреждания. Заслугите за тези постижения се дължат на всички хора, работещи в предприятието, които доказват че са особено трудолюбиви, всеотдайни и отговорни. На церемония по награждаването във Варна, Аурубис България АД също получава признание за най-голям спонсор на хора в неравностойно положение в България.
През месец април от изминалата година, фирмата взема участие в Пловдивския пролетен панаир. Високопоставени гости на панира посещават щанда и остават силно впечатлени от изложените изделия. През 2012 година фирмата отново планира да вземе подобно участие.
Успехите на фирмата без съмнение се дължат преди всичко на нейния ръководител Николина Драгнева, която не жали силите си и амбицията си в намиране на нови ангажементи, които дават упование и надежда на нейните работници. А те не са хора за подценяване, както подчертава тя – те са изключително добронамерени, сръчни и търпеливи. Желанието им за принос чрез труда им в обществото е огромно, изключително са отговорни и активни.
От името на „Пролет“ ЕООД Николина Драгнева искрено благодари за подкрепата на Никола Треан, инж. Цанко Цанов и всички, дали своя принос и подкрепа за тяхната дейност.

Невена Дорова

Добави коментар