Пролетта обедини приятели от пет пенсионерски клуба

„Честита първа пролет!“ – с тези думи посрещнаха кмета на общината Антоанета Илиева хората от третата възраст, която по тяхна покана се присъедини към тържество по повод настъпващата пролет. Традиционно членовете на Пенсионерски клуб – Пирдоп не празнуваха сами. Специално за Деня на пролетта те споделиха празничната трапеза и доброто си настроение с приятели от съседни общини.
В присъствието на колегите им от пенсионерските клубове в гр. Правец, с. Осиковица, с. Осиковска Лакавица и с. Смолско, кметът Антоанета Илиева изрази удоволствието си да ги поздрави с тяхната първа съвместна среща, която се осъществи броени дни след официалното откриване на новата придобивка за хората от третата възраст от град Пирдоп. Разширението на помещенията на пирдопския пенсионерски клуб стана възможно благодарение съвместните усилия на общината и Аурубис България – най-голямото дружество за добив и преработка на мед в Югоизточна Европа.
На церемонията при откриване разширенито на клуба, кметът Антоанета Илиева бе удостоена със званието „Почетен член на пенсионерския клуб“ и на днешния празник присъстващите пирдопчани изразиха настойчивото си желание тя да взима участие във всички техни инициативи.
Сред създалата се ведра атмосфера своите поздрави отправиха и кметът на с. Осиковица Вилма Илиева и председателите на останалите пенсионерски клубове.
Председателят на клуба в Пирдоп Симеон Кирилов благодари за вниманието от името на колегите си и пожела на всички приятно прекарване на празника на здравето, силата и красотата.
„Нека да ни е много дълга есента на живота, вечна пролет да е в сърцата ни и много усмивки да цъфтят по лицата ни. Никога да нямате мрачни дни. Много здраве и дълъг живот!“ – с това пожелание завеждащата културната дейност на клуба в Пирдоп Кера Кюркчиева завърши официалната част и даде начало на пролетното веселие и танците.

 

Добави коментар