Пролетен празник, спонсориран от Кумерио мед

Вместо на 15 март – Тодоровден, когато в Златица на този ден по традиция се провеждат конните състезания, тази година спортният празник се състоя на 22 март на ливадите срещу чешмата „Гергана“. За участие в конните надбягвания пристигнаха с конете си много мераклии. За съжаление, голямата част от тях като разбраха, че ще има и друг вид състезания се отказаха и заминаха направо за Чавдар, където в м. „Герена“ се проведе истинска кушия. По този повод Илко Атанасов от Златица е заявил, че по този начин се изопачава традиционния конски празник и че е отделено много време за канадска борба и други спортове.
В борбата челните места заеха В. Василев, Г. Атанасов и Д. Иванов. В канадската борба при жените победи Ст. Алипиева а при юношите и мъжете – К. Каменов, Св. Михайлов и Юлиан Иванов, който дари наградата си на СК „Стоян Николов“.
В конните надбягвания победи Г. Илиев от Антон, следван от П. Евтиминов от Пирдоп и П. Лазаров от Карлиево. Майсторското управление на каруца се отдаде най-добре на П. Евтимов. Марин Домусчиев спечели наградата за най-красив кон. На победителите бяха раздадени парични награди по 100, 60 и 40 лв., грамоти и купи, връчени от кмета на общината.
Основният спонсор на спортния празник е „Кумерио мед“ – АД, който даде 2000 лв.
След състезанието кметът на общината Нонка Каменова даде коктейл в ресторант „Антик“, на който присъстваха зам. кметът, Стоян Шиеков, Мила Пашова, Милка Старошалиева, Иван Каменов и др. Сред присъстващите на коктейла нямаше нито един общински съветник.