По повод на публикуваното

Некоректно заглавие

 

В бр. 14 на в. „Регион“ бе публикувана информация, озаглавена „Съветниците в Златица не дадоха съгласие за отреждане на ново депо“.
Не бих реагирал на подобно съчинение за ІV клас, ако не прозираше в него желанието за манипулация на общественото мнение „а ла Нонка Каменова“.
От публикувания материал читателят научава, че благодарение на „помощта“ на секретаря на читалището Костадинка Кържилова, председателят на читалищното настоятелство Петър Белишки е успял да обясни ситуацията, създадена в тази културна институция. Едва ли председателят на читалището е олигофрен, та е нужно благодарение на някой друг да се обяснят проблемите на читалището.
Абсолютно подвеждащо и неотговарящо на истината е изведено заглавие, че съветниците не са дали съгласие за отреждане на ново депо. За втори път кметът на общината иска ОбС да даде съгласие не за отреждане на терен за ново депо, а да се определи общинско място за стоварване на златишките боклуци през следващите 2-3 години. Съгласно наредба №7 на МОСВ, понятие като „временно депо“ в ЕС не съществува. В чл. 2 от Наредбата се визира временно депо, в смисъл на разтоварище, от което към преработвателните предприятия ще тръгнат сортирани стъкло, пластмаса, метали, хартия, както и площадка за балиране. Кметът на общината просто иска да се образува планина от гниещи и миришещи боклуци, докато някога в необозримото бъдеще продължи изграждането на спряното от нея новото депо за твърди битови отпадъци. Поради тези причини, златишките общински съветници, които четат законите, не взеха исканото от кмета Нонка Каменова решение.

Инж. Тодор Чомпалов
Общински съветник
Председател на комисия по ТСУ и екология.

One thought on “По повод на публикуваното

  1. Тчно така г-н Чомпалов много преиначавате нещата един гражданин остана до края и прочете съвсем друга наредба в закона защо лъжете хората това което предлага нашия кмет може да стане но на вас не ви изнася ЗАЩО ЛИ.

Добави коментар