Почина Николай Тотев, бивш кмет на община Мирково

На 66-годишна възраст внезапна смърт прекъсна жизнения път на Николай Харалампиев Тотев – добър и любящ съпруг, баща и дядо, уважаван приятел и наш съгражданин, отговорен ръководител.

Спря да тупти едно голямо човешко сърце!

Роден е на 26 ноември 1942 год. в гр. София в семейството на трудолюбивите и добри мирковчани Мария и Харалампи Харалампиеви. Завършва средното си образование в София, а по-късно висше юридическо образование в Москва. Работи в системата на МВР до пенсионирането си.

През 1999 г. Николай Тотев е избран за кмет на община Мирково и заема тази длъжност и през втория си мандат до 2007 г. През всички тези години той работеше усърдно за благото на общината, стремеше се да удовлетвори нуждите на всеки един от гражданите, потърсил помощта му. Под неговото ръководство общината започна да се включва в реализирането на проекти за възстановяване на инфраструктурата, бе сложено началото на обновлението на общинската сграда, а община Мирково беше отличена със златна карта и златен печат за уникално селище с историческо и културно наследство.

Николай Тотев винаги бе с лице към културните събития в общината. Самодеец по душа, още от младежките си години той винаги се е включвал в културния живот на селото. Хората от района ще го запомнят като голям музикант.

Николай Тотев беше радетел за обновлението на църквите в общината, което е плод на неговите християнски добродетели.

Неговата ранна смърт е тежка и непрежалима загуба за семейството му, защото той беше грижовен съпруг, баща и дядо.

Житейският път на Николай Тотев бе изпълнен с добрина и желание да помогне на човека до себе си.

За всички нас той оставя незабравими спомени, които винаги ще ни карат да мислим за него, като за достоен Българин и добър Човек.

Нека бъде светла паметта му!

Общинска администрация и ОбС – Мирково

Добави коментар