Поздравления по случай 3 март

Община Пирдоп

Уважаеми съграждани,
131- години ни делят от онзи Трети март, когато в Сан Стефано се полагат подписите, ознаменували края на Руско-турската война и раждането на българската свобода.
Трети март е ден, в който народът ни стои на колене пред подвига на руските войници, румънските и финските войни, българските опълченци и всички, които със своята героична саможертва са вграждали живота си в олтара на Свободата. А в пантеонът на българското безсмъртие грее с ореола на славата и името на Пирдоп.
Днес, когато честваме Освобождението на България, ние отново преоткриваме и преосмисляме свободата като ценност. За нас, българите, тя е белязана с особен знак – изстрадана в петвековно робство, страстно пожелана и мъжествено отстоявана. Тя е символ на достойнствата ни като народ и наша отговорност пред бъдещето.
Трети март за нас винаги ще бъде ден на признателност, който ще ни напомня високата цена на нашата свобода.
Уважаеми съграждани,
Поздравявам ви с националния празник на Република България! Да го посрещнем достойно и да предадем на потомците си свещения завет – да пазят като висша ценност Свободата!

Антоанета Илиева – кмет на община Пирдоп

Община Златица

Уважаеми съграждани,
На трети март се навършват 131 години от Освобождението на България.
3 март 1878 година е най-дълго очакваната и най- жадуваната дата в българския исторически календар. Договорът от Сан Стефано ознаменува края на Руско – турската война и раждането на българската свобода.
Нека се преклоним пред всички загинали за нашата свобода и да посрещнем националния празник на Република България с вяра в силата на нашия дух и в модерното ни европейско бъдеще.
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Сашка Кърпарова – председател на ОбС – Златица

 

Община Мирково

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,
Трети март е ден, в който народът ни стои на колене пред подвига на руските войници, румънските и финските войни, българските опълченци и всички, които със своята героична саможертва са вграждали живота си в олтара на Българската свобода. Трети март за нас винаги ще бъде ден на признателност, който ще ни напомня високата цена на нашата свобода, който ще ни кара да я преоткриваме и преосмисляме като висша ценност, изстрадана и отстоявана мъжествено, героично и саможертвено от дедите ни в едно страшно петвековно робство.
Скъпи съграждани,
Поздравявам ви с националния празник на Република България!
Нека го посрещнем достойно и със самочувствие, че Мирково е един от ярките символи на Българската свобода, огненият пролог към Освобождението на България. Нека да предадем и на децата си завета да тачат и пазят свободата, да обичат отечеството си и да строят с разум и сърце, отговорно и вдъхновено своя нов, по-добър и красив свят, за да бъде в сигурни ръце бъдещето на България.
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Цветанка Йотина – кмет на община Мирково

 

Община Антон

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, антончани!
Нека пазим заедно българското самосъзнание, устояло пред поробителя и заплатено с кръвта на всички, защитили свободата ни!
Нека дните ни стават все по-светли така, както преди 131 години Трети март огря душите на предците ни!

Инж. Стоян Гарчев – кмет на община Антон

 

Община Челопеч

Трети март е денят, в който преди 131 години България възкръсна за нов живот, денят на опиянението от свободата, жадуван пет века. Да склоним глава пред подвига на хората, които умряха за България!
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ЖИТЕЛИ НА ОБЩИНАТА!

Инж. Алекси Кесяков – кмет на община Челопеч

По случай 3 март, Управителният съвет на ПК „ПЧЕЛА“

пожелава на своите член-кооператори здраве, повече самочувствие, вяра в собствените възможности и по-висок жизнен стандарт!

Минка Козарева – председател на ПК „Пчела“

 

Община Копривщица

Уважаеми съграждани,
В навечерието на 3 март историята ни изправя пред поредното изпитание – да събудим духа си на българи и родолюбци и да си спомним онази мразовита зима на 1878 година, донесла изстраданото Освобождение на България от турско робство.
Като кмет на общината, в която през 1876 г. гръмна първата пушка на Априлското въстание, поздравявам всички жители и гости на Копривщица по случай Националния ни празник.
Нека събудим духа си на родолюбци и дано героизмът на предците ни окуражава съвременни и бъдещи поколения в името на България.
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Любомир Цеков – кмет на община Копривщица

 

Изпълнителното ръководство на „Елаците Мед“ АД

Поздравява настоящите и бивши работници, специалисти и мениджъри, всички делови партньори и приятели на дружеството по случай Трети март – националния празник на Република България!
Нека на този ден заедно се преклоним пред величествения подвиг на героите, извоювали българската свобода и да изразим почитта си към тяхната саможертва!
С отговорност, постоянство и самочувствие да съхраняваме свободолюбивия български дух и да защитаваме достойно европейската си принадлежност!
Нека с чувство на национална гордост уверено отстояваме новите предизвикателства!
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

„РМО Металургремонт“ АД – Клон Пирдоп

Поздравява всички свои работници, партньори, клиенти и съграждани с националния празник на Република България 3 март, като им желае много здраве, по-добро и спокойно бъдеще. И нека всичка склоним глава пред подвига на хората, които останаха в историята като герои, и ни дадоха онова безценно нещо, което стои в основата на съзнателното човешко съществуване – СВОБОДАТА.
Честит празник!

„СМС – С“ – ЕООД

Поздравявам своите специалисти, служители и работници с националния празник на Република България – Трети март!
Да работим така, че в обединена Европа да бъдем горди и достойни, както нашите деди воюваха за свободата си на връх Шипка!

Д-р инж. Стефан Чобанов – управител на „СМС – С“ ЕООД

Добави коментар